Hvis politikerne ikke får ændret Kokkedals dårlige image, kan boligsælgerne i byen tabe mange tusinde kroner

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Boligsælgere i Kokkedal risikerer at få en økonomisk lussing på mange tusinde kroner, hver eneste gang medierne skriver om de unge ballademagere, der overfalder politifolk, gamle damer eller vagtpersonale omkring Holmegårdscentret i Kokkedal.

Den dårlige omtale skræmmer mulige købere væk og afholder Kokkedal-borgere fra at være med på husprisernes himmelflugt, som opleves i resten af landet.

Det mener en repræsentant fra byens eneste ejendomsmæglerfirma, Realmæglerne, der ligger i Holmegårdscentret.

»Jeg må sige, at priserne generelt er faldet. Det er eskaleret de sidste fem år, så mange mennesker nu vælger Kokkedal fra.

Du ville vel heller ikke vælge at købe et hus i Vollsmose som det første,« siger en repræsentant fra ejendomsmægleren, som ikke ønsker sit navn frem på grund af ballademagerne.

Danmarks Harlem
Også viceborgmester i Karlebo Ole Marthedal fra Karleboalliancen oplever, at det bliver mindre attraktivt at bo i Kokkedal.

I lørdagens udgave af B.T. sammenlignede socialudvalgsformand i Kokkedal Lars Søndergaard (V) Kokkedal med Harlem. Netop den slags kan være dræbende for Kokkedals image, mener Ole Marthedal.

»Samtidig betyder Lars Søndergaards udtalelser, at han nu som politiker tager ansvaret for at berøve visse borgere i Kokkedalområdet flere hundrede tusinde kroner. Nemlig det tab som boligejere, der lige nu har deres bolig til salg, vil risikere at miste ved, at deres bolig bliver mindre værd ved denne omtale,« siger han.

Masser af huse til salg
Kim Svane, statsautoriseret ejendomsmægler og chef i Home i Nivå bekræfter, at balladen om centret kan få betydning for huspriserne, selvom han understreger, at det ikke ser så slemt ud lige nu.

»Det er klart, at det kan påvirke ejendomsværdien, hvis det her fortsætter. Det har påvirket markedet omkring efteråret 2003, men nu er det på vej op igen.

Men hvis politikerne ikke får gjort noget ved det nu, så risikerer sælgerne at miste flere tusinde kroner. Så taler vi om, at man kan miste 50.000-100.000 kr., hvis man sælger sit hus,« siger han.

Der er ellers masser af huse til salg i Kokkedal, viser en søgning på boligsiden.dk. Realmæglerne har et hus til salg på Kornager få minutters kørsel fra Holmegårdscentret. Det blev sat til salg for et år siden og kan nu købes for 1.945.000 kr., 50.000 kr. under den første udbudspris.

I Home har man et hus til salg på Græsager, der ligger tre minutter i bil fra Holmegårdscentret. Det blev sat til salg 13. januar i år for 2,6 mio. kr., men for en måned siden blev prisen sænket med 105.000 kr.

Kim Svane understreger dog, at det ikke nødvendigvis har noget at gøre med området eller centret, at huset ikke er blevet solgt endnu.

»Haven ligger for eksempel lidt højt. Men det kan da godt være, at der ville komme tre mere til åbent hus, hvis ikke det lå her. Og det kan da også godt være, at der er nogen, der slet ikke kigger denne vej,« siger Kim Svane.

I Nybolig Lillelund Hørsholm, der blandt andet har en bolig på Blomsterager, 600 meter fra centret til salg, oplever afdelingens chef Claus Lillelund ikke, at det er blevet sværere at sælge huse i Kokkedal.

»Men mediernes skriverier påvirker da priserne. Men vi har ingen problemer med at sælge huse lige nu,« siger Claus Lillelund, der ikke ønsker at oplyse, hvor lang tid det tager for dem at sælge huse i Kokkedal.

lij@bt.dk