Haitis premierminister Gerard Latortue dannede i går en ny regering bestående af 13 medlemmer, heriblandt to kvinder.

En enkelt af de nye ministre har tidligere arbejdet i den afsatte præsident Jean Bertrand Aristides regering, men størstedelen betragtes som tæt knyttet til Aristides politiske modstandere.

Robert Ulysse, der er minister uden portefølje, oplyste til det franske nyhedsbureau AFP, at den tidligere chef for de væbnede styrker, den 63-årige Herard Abraham, bliver ny indenrigsminister og minister for national sikkerhed. Den pensionerede general, der ledede de væbnede styrker fra 1988 til 1991, betragtes som en moderat politiker. I 1990 sikrede han, at de væbnede styrker ikke stod i vejen for valget af Aristide som præsident, og året efter kæmpede han imod et kupforsøg. Abraham tilsluttede sig for nylig kravet om Aristides afgang.

Den eneste minister, der betragtes som værende tæt på Aristides parti Lavalas, er Adeline Magloire Chancy, der var højtstående regeringsmedlem i 1990'erne og nu er udnævnt til minister for kvindespørgsmål.

Den nye regering er dannet efter flere dages drøftelser med Lavalas og medlemmer af oppositionen og bliver formelt indsat ved en ceremoni senere i dag.

Både Venezuela og Jamaica sagde i går, at de ikke vil anerkende den nye regering.

Jean Bertrand Aristide, der blev afsat som præsident 29. februar, ankom mandag til Jamaica efter et par ugers eksil i Den Centralafrikanske Republik.

/ritzau/AFP

Andre læser også