E-løbsvinderen i 1972 og 1977, Gert Kærlin, nyder træningen på motionsplan og er ambassadør for verdens ældste motionsløb, Eremitageløbet.
E-løbsvinderen i 1972 og 1977, Gert Kærlin, nyder træningen på motionsplan og er ambassadør for verdens ældste motionsløb, Eremitageløbet.

45 år efter sin første sejr i Eremitageløbet er 67-årige Gert Kærlins glæde over at deltage i motionsfesten i Dyrehaven lige så stor som dengang, ja, næsten større.

”Eremitageløbet har altid betydet meget for mig, men jeg føler ikke samme pres som i mine eliteår. Som motionist er der ting, der vejer tungere end placeringer og tider. Eremitageløbet er enestående og går i blodet. Jeg elsker at komme i skoven og opleve den specielle atmosfære og det sociale samvær med de mange tusinde løbere,” siger ambassadøren for verdens ældste motionsløb.

”Har man én gang oplevet stemningen på E-dagen, kommer man igen. Og igen.”

1

Gert Kærlin vandt i 1972 få uger efter OL i München, og han gentog sejren i Dyrehaven fem år senere.

”Jeg havde satset på at komme med til OL igen på 5.000 meter i Montreal i 1976 og havde klaret OL-kravet med dansk rekord, 13.39.4, men blev ikke udtaget. Skuffelsen var så stor, at jeg stoppede træningen på eliteniveau, men fortsatte med lystbetonet træning,” siger han.

”Det var en stor overraskelse for mig, at jeg vandt Eremitageløbet i mit comeback i 1977. Derfor betyder min anden sejr i Dyrehaven endnu mere end den første. Jeg glemmer aldrig den euforiske følelse, da jeg løb alene op ad bakken mod målet, båret frem af de mange tilskuere. Den stemning oplever man kun i Dyrehaven. Man bliver grebet af den.”

hyundai

Gert Kærlin vandt i årene 1971-76 flere danske mesterskaber på 5.000 meter og i cross, men det er sejrene i Eremitageløbet, der huskes bedst.

”Der har altid været stor prestige i at vinde i Dyrehaven. Vinderne bliver husket,” siger han.

Herlev-løberen blev i maj 2013 opereret for prostatakræft, men gennemførte fem måneder senere Eremitageløbet.

”Jeg lå stille længe, inden jeg begyndte at løbe igen. Jeg ville med i Eremitageløbet. Det var vigtigt for mig at have et mål at træne efter,” siger han.

Til BM Indland

I 2015 blev Gert Kærlin kåret som årets mandlige Eremitageløber og hædret med BTs sølvfad og et kunstværk af maleren og grafikeren Gorm Eriksen.

”Det var en stor ære for mig, ligesom jeg er glad for at være udnævnt som ambassadør for Eremitageløbet. Det er et løb, jeg kan anbefale alle at deltage i,” siger han.

Eremitageløbet, arrangeret af Københavns Idræts-Forening, Københavns Skiklub og BT, afvikles søndag 8. oktober for 49. gang. Læs mere og tilmeld dig efterårets motionsfest i nationalskoven på elob.dk.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.