____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Pinot Noir er en vanskelig drue, og i mange år var det kun Bourgogne, der kunne fremstille gode vine af den.

- Men i de senere år er nye varianter af druen blevet tilpasset klimaet i de oversøiske vinområder, hvor producenterne nu også har fået erfaring nok til at fremstille rigtigt flotte pinot-vine – selv om de selvfølgeligt ikke er de samme vine som fra Bourgogne , understreger BTs vinekspert, Tim Vollerslev.

- Druerne påvirkes jo af både jordbund og klima, dér hvor de dyrkes. I Bourgogne resulterer det ofte i forholdsvis lyse og lette rødvine med præg af hindbær.

De oversøiske derimod har tit fået mere solskin er derfor oftere mørkere, og smagen kan minde om solmodne sorte kirsebær. Generelt for pinot noir er, at vinene er forholdsvis lette, behageligt garvesyre-fattige og passer godt til forårets og sommerens lette retter af salater, fjerkræ og lignende, understreger Tim Vollerslev.

Læs mere i ugens vintest.


Med BT Plus får du:

- Se hele testen af de 10 vine.
- Se hvilke vine, der får BT guld- og sølvmedaljen. Vil du have inspiration til gode vine? Find de bedste vine blandt mere end 2.000 vinanmeldelser og få opdateringer med nye vine hver uge.

 

BT Plus kan også tilbyde følgende artikler:
- Godt vinkøb trods nye afgifter:
- Anmeldelser af 120 spisesteder:
-

Med et abonnement på BT Plus får du adgang til alle vores  mere for kun 29 kroner om måneden.





 

Pinot Noir er en vanskelig drue, og i mange år var det kun Bourgogne, der kunne fremstille gode vine af den.


- Men i de senere år er nye varianter af druen blevet tilpasset klimaet i de oversøiske vinområder, hvor producenterne nu også har fået erfaring nok til at fremstille rigtigt flotte pinot-vine – selv om de selvfølgeligt ikke er de samme vine som fra Bourgogne, understreger BTs vinekspert, Tim Vollerslev.

- Druerne påvirkes jo af både jordbund og klima, dér hvor de dyrkes. I Bourgogne resulterer det ofte i forholdsvis lyse og lette rødvine med præg af hindbær.

De oversøiske derimod har tit fået mere solskin er derfor oftere mørkere, og smagen kan minde om solmodne sorte kirsebær.

Generelt for Pinot Noir er, at vinene er forholdsvis lette, behageligt garvesyre-fattige og passer godt til forårets og sommerens lette retter af salater, fjerkræ og lignende, understreger Tim Vollerslev.