B.T.s vinekspert Tim Vollerslev har testet rød- og hvidvine fra New Zealand og Australien.

- Det var newzealænderne og australierne, der for mere end ti år siden for alvor satte gang i brug af skruelåg, og siden har producenter i stort set alle andre vinlande også taget det til sig.

- Selv det konservative Frankrig er så småt ved at komme med på vognen, fortæller Tim Vollerslev.

Han ser skruelåget som et af de største fremskridt inden for vinproduktion i de sidste mange år.

Med B.T. Plus får du adgang til hele testen af 10 vine.


B.T.s vinekspert Tim Vollerslev har testet rød- og hvidvine fra New Zealand og Australien.

Hvis man havde kendt til skruelåg, da man i tidernes morgen begyndte at fremstille vin, var man aldrig begyndt på at bruge korkpropper, mener Tim Vollerslev.

Tim Vollerslev ser skruelåget som et af de største fremskridt inden for vinproduktion i de sidste mange år.

- Det var newzealænderne og australierne, der for mere end ti år siden for alvor satte gang i brug af skruelåg, og siden har producenter i stort set alle andre vinlande også taget det til sig. Selv det konservative Frankrig er så småt ved at komme med på vognen, fortæller Tim Vollerslev.

Man regner med, at to til syv pct. af alle vine med korkprop er angrebet af TCA – propsyge.
Ufarlig, ja. Men TCA får vinen til at lugte af sure sokker og smage forfærdeligt.

Skruelåget derimod er belagt indvendigt med et neutralt materiale, der forhindrer, at luft påvirker vinen, men holder den frisk.

- Samtidig giver skruelåg mulighed for at åbne en flaske, tage et glas eller to og derefter gemme resten til næste dag, siger Tim Vollerslev.