John Mundia slap med syv års fængsel for et af nyere tids mest bestialske drab. Til gengæld udvises han.

Manden bag et af nyere tids mest makabre mord, kenyaneren John Mundia, udvises nu fra Danmark. Inden udgangen af denne måned vil han blive eskorteret til Kastrup og sendt på et fly hjem til Kenya.

Kun syv år fik John Mundia bag tremmer for det bestialske mord på sin kæreste, den 31-årige Anne Marie Mandrup Pedersen fra Århus, som han kvalte, parterede og gemte i en kuffert.

Straffen er alt, alt for mild, mener familien til drabsofferet. Men de er til gengæld lettede over, at han ikke får lov til at blive i Danmark.

B.T. kunne i går fortælle moderen til drabsofferet, at hendes tidligere svigersøn nu bliver udvist. Den 72-årige Irene Mandrup Pedersen har de seneste måneder levet i frygt for, at John Mundia fik held til at overbevise myndighederne om, at han skulle blive i Danmark.

»Det er en lettelse, at han nu sendes væk for evigt. Men jeg har svært ved at glæde mig over noget som helst i de her dage. Julen er altid meget svær at komme igennem uden min datter,« siger Irene Mandrup Pedersen.

Anne Marie Mandrup Pedersen blev myrdet 5. januar for syv år siden.

Efter mordet skar John Mundia kæresten i syv dele og anbragte hende i en nylonkuffert, som han kylede i Århus Å. Herefter hentede han parrets fælles barn i børnehaven. To uger gik der, inden politiet fandt liget, drivende i kufferten ved en strand nord for Århus.

Irene Mandrup Pedersen er overbevist om, at han forinden havde fortalt sin fem-årige datter om det bestialske drab. Den grusomme hemmelighed måtte den lille pige bære rundt på, inden politiet kom og hentede faderen. Irene Mandrup Pedersen besøger ofte sin datters gravsted, men særlig ubærligt er det på årsdagen for datternes død, 5. januar.

»Ja, det er meget hårdt. Jeg kommer mig aldrig over det. Ofte overmander sorgen mig, men selv når jeg er glad, er Anne Marie dér. Jeg tænker på hende hver dag,« lyder det stille fra den ældre kvinde, som forklarer, at hele familiens tidsregning går fra før og efter mordet.

Irene Mandrup Pedersen har besluttet, at hun vil forsøge at tilgive sin datters morder. Men det en daglig kamp at finde plads til det i hjertet. »Jeg håber, at han aldrig kommer tilbage til Danmark. Så vi i hvert fald kan få fred for ham,« siger hun.

John Mundia har, bl.a. med henvisning til, at han risikerede politisk forfølgelse i Kenya, forsøgt at få omstødt udvisningsdommen. Men Flygtningenævnet har vurderet, at der ikke er risiko for, at han vil blive forfulgt i sit afrikanske hjemland.

Samtidig har Mundia forsøgt at overbevise myndighederne om, at hans nu 13-årige datter vil gå en smertefuld fremtid i møde uden ham. Mens han har afsonet sin dom i Horsens Statsfængsel har han haft jævnligt samvær med datteren, senest forsøgte han i julen - uden held - at få ekstra samværsdage med hende.

Fremover bliver hans eneste mulighed for at opretholde kontakten til datteren, at han skriver sammen med hende. John Mundia har under hele sagsforløbet erklæret sig uskyldig i mord. Han mener, at det er racistisk betinget, at han nu udvises af Danmark.