Den 45-årige mand fra Amager, der er sigtet for kvindemord og voldtægter, har isoleret sig i Vestre Fængsel, og han vil stadig ikke udtale sig til politiet.

Det er en offentlig hemmelighed, at sigtelser for kvindemord og voldtægt placerer fanger lavest i hierarkiet i fængslerne.

Det er formodentlig også derfor, at Amagermanden har valgt at gå i frivillig isolation, mens han sidder varetægtsfængslet i Vestre Fængsel. Han frygter for medfangernes reaktioner.

Den 45-årige mand er sigtet for sexdrabet i 1990 på 40-årige Lene Buchardt Rasmussen, samt for mordet i 1987 på 73-årige Edith Louise Andrup i Valby.

Derudover er han sigtet for to voldtægter mod en 24-årig pige på Amagerkollegiet i 1995, og en 17-årig pige på Kongelundsvej i 2010. Voldtægten i 2010 var det, der førte politiet på sporet af Amagermanden, da han tabte et kondom under flugten.

Drabschef Ove Dahl har tidligere fortalt, at Amagermanden har ret til én times besøg om ugen, men at al besøg sker under overvågning.

- Det er kun hans to sønner, som besøger ham, og der er overvågning på, når han har besøg, siger drabschef Ove Dahl til bt.dk.

Ellers har han angiveligt afvist alle besøg. Måske derfor medfangerne har givet ham øgenavnet 'huleboeren'. Det skriver Ekstra Bladet.

Stadig tavs
Amagermanden har stadig ikke haft lyst til at sige noget til politiet.

- Han har valgt i samråd med sin forsvarer ikke at udtale sig omkring sigtelserne, andet end han erklærer sig uskyldig, siger Ove Dahl til bt.dk.

Politiets efterforskning har kørt på lavt blus de seneste dage på grund af julen, men fra på mandag vil politiet igen tage fat på efterforskningen for fuld styrke.

Politiet vil især undersøge, om der er flere personer involveret i drabet på den 73-årige Edith Louise Andrup, der blev dræbt i 1987.

Andre læser også