Ifølge DNSB's leder er et hemmeligholdt højrenetværk bare en flok personer, der mødes og snakker politik.

Der er ikke noget odiøst i det hidtil hemmeligholdte højreradikale netværk ORG, som ifølge Politiken tæller op mod 100 medlemmer, der mødes til fester omkring antimuslimske budskaber og flammende kors.

Det mener Esben Rohde Kristensen, der er leder af det nynazistiske parti DNSB.

- Det er nogle mennesker, der sætter sig sammen i en kaffe- eller teklub og diskuterer politik, og hvad de kan gøre. Men derudover så tror jeg ikke, at de har lavet noget politisk resulterende, siger han.

Ifølge nazilederen er der flere af den slags højreradikale forsamlinger rundt omkring i landet.

- Jeg ved, at der også findes andre mennesker, der sidder og drikker en kop kaffe sammen og sludrer om løst og fast, og det kan jeg ikke se noget odiøst i, siger han.

Også den tidligere formand for Den Danske Forening, Ole Hasselbach, kalder over for Jyllands-Posten ORG for 'en kaffeklub'.

- De har i mange år været en kaffeklub for unge mennesker i Aarhus, som ville snakke med hinanden om indvandring uden indblanding fra offentligheden, siger Ole Hasselbach til jp.dk.

Ifølge Politikens oplysninger er ORGs møder dog andet og mere end hyggelige sammenkomster.

Flere af ORGs medlemmer har udtrykt vilje til vold mod indvandrere og anerkender Hells Angels-støtterne fra AK81 for at 'tæske provokerende perkere'.

Samtidig har ORG-lederen ifølge avisen afbrændt en negerdukke ved et af netværkets arrangementer.

ORGs ledelse har ikke ønsket at lade sig interviewe.

I stedet har ORG-bestyrelsen i Politiken skrevet et indlæg, der forklarer, at netværket altid har holdt lav profil, fordi offentlige møder om indvandrerkritiske emner i Danmark bliver mødt med 'voldelige overfald fra antidemokratiske kræfter'.

/ritzau/

Andre læser også