To betjente er blevet frikendt for anklager om at have taget imod bestikkelse fra rigmanden Karsten Ree. Rigmanden selv er glad for dommen.

Det var ikke korruption, da to kriminalbetjente fra Nordsjællands Politi i 2015 tog imod et gratis ophold på to luksushoteller i Kenya og Zanzibar, ejet af rigmanden Karsten Ree.

Det slog retten i Helsingør fast i dag, og dermed er betjentene frifundet for de korruptionsanklager, der var rejst mod dem. Og det er Karsten Ree glad for.

»Dommens udfald er, som jeg havde forventet inden det første retsmøde i mandags, men når man gennem hele retssagen har hørt anklagerens fremstilling af tingene, så kunne man da godt blive lidt i tvivl. Gudskelov, at dommen er blevet, som den er,« siger Karsten Ree, der ikke selv var tiltalt i sagen.

De to betjente har tidligere efterforsket en sag om menneskehandel rettet mod Karsten Ree. En sigtelse politiet frafaldt i december 2014. Efterfølgende udviklede der sig et venskab mellem de to betjente og Karsten Ree. Godt et år efter rejste de to betjente af sted på ferie til Rees farm i Kenya, Karen Blixen Camp, og på Bluebay Beach Resort i Tanzania.

Rent venskabeligt forhold

Betjentene betalte selv for flybilletter og transport men fik opholdet på Karen Blixen Camp gratis. En gestus anklagemyndigheden mente var bestikkelse til en værdi af 26.000 kr.

Selvom Karsten Ree glæder sig over frifindelsen af de to betjente, så forstår han ikke, hvorfor der overhovedet blev rejst tiltalte mod dem.

»Jeg har ikke på noget tidspunkt kunne forstå det forkerte i hverken det, jeg eller betjentene gjorde. Der har anklagemyndigheden rettet bager for smed, synes jeg nok. Det har ikke været min intention at bestikke eller smøre de to betjente. Det har været et rent venskabeligt forhold, og det er det stadig i dag i øvrigt,« siger han til BT.

En af rettens tre medlemmer mente, at de to tiltalte skulle idømmes en straf på ti dages betinget fængsel, men fordi de to øvrige medlemmer stemte for en frifindelse, slap betjentene for straf. Anklager Line Scharf havde procederet for 60 dages ubetinget fængsel.

Betjentene har under hele sagen nægtet sig skyldige.