Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har afvist Said Mansours klage over tvangsudsendelse til Marokko.

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol afviser enstemmigt Said Mansours klage over at være blevet udsendt til Marokko efter en udvisningsdom.

Det fremgår torsdag af en afgørelse offentliggjort på domstolens hjemmeside.

Mansour er også kendt som boghandleren fra Brønshøj og er to gange dømt for at opildne til terror.

Mansour har marokkansk baggrund og blev for nylig tvangsudsendt til det nordafrikanske land.

- Det virker som en grundig, gennemarbejdet afgørelse, som vi tager til efterretning, skriver Mansours forsvarsadvokat, Michael Juul Eriksen, i en sms til Ritzau.

Mansours klage henviser til tre artikler i den Europæiske Menneskerettighedskonvention, som han mener er overtrådt.

Hovedargumentet i klagen går på, at udsendelsen er i strid med den europæiske menneskerettighedskonventions artikel tre.

Den lyder, at "ingen skal udsættes for tortur eller inhuman eller ydmygende behandling eller straf".

Ifølge Mansour er han i fare, fordi han blandt andet har kritiseret regimet og kongen i Marokko, fremgår det af afgørelsen.

Menneskerettighedsdomstolen finder det imidlertid ikke godtgjort, at Mansour vil blive udsat for en behandling i strid med artikel tre, selv om han bliver anholdt og dømt i landet.

- Retten finder ud fra det internationale materiale, at menneskerettighedssituationen i Marokko generelt er forbedret over adskillige år, og at myndighederne arbejder på at overholde internationale menneskerettigheder, skriver retten i sin afgørelse.

Domstolen lægger også en kendelse fra Flygtningenævnet i Danmark fra 2. marts 2018 til grund. Her mente man heller ikke, at Mansour var i fare.

Domstolen anerkender dog, at der stadig finder tortur sted i Marokko, og at det både udføres af politi og sikkerhedsstyrker.

Ifølge domstolen er det endvidere særligt personer, der er mistænkt for terrorisme eller for at bringe statens sikkerhed i fare, som udsættes for tortur.

Said Mansour blev ved sin ankomst til Marokko anholdt og fængslet. Der er usikkerhed om, hvad han præcist er sigtet for.

Den marokkanske ambassadør i Danmark har tidligere udtalt, at han er sigtet for at være medskyldig i et angreb i Casablanca i 2003, hvor 41 mennesker blev dræbt.

Mansour blev udsendt fra Danmark 4. januar.

/ritzau/

Andre læser også