Erik Skov Pedersen har i mere end 20 år snydt med sine eksamenspapirer.

Den bedragerisigtede og nu varetægtsfængslede Erik Skov Pedersen, der bor sammen med den tidligere konservative gruppeformand Henriette Kjær, har i mere end 20 år svindlet med sine uddannelsespapirer.

Han har nemlig ikke det eksamensbevis som økonom fra Københavns Universitet, som han i alle årene har pralet med på sit cv  - og som han i øvrigt brugte til at blive ansat i to ministerier.

Det fremgår, efter at B.T. har fået aktindsigt i Erik Skov Pedersens eksamenspapirer.

Chefkonsulent Dorrit Wivel fra Københavns Universitet skrev i går til B.T.:

»Universitetet skal i den anledning oplyse, at Erik Skov Pedersen ikke er cand.polit. herfra«.

Den tidligere konservative pressechef har derfor talt usandt om sin eksamen - og højst sandsynligt også forfalsket sit eksamensbevis.

Ifølge Personalestyrelsens vejledning skal akademikere aflevere kopier af eksamensbeviser, når de bliver ansat hos staten. Og det gjorde Erik Skov Pedersen ikke, da han blev ansat som økonom og højtplaceret embedsmand i først Beskæftigelsesministeriet og siden Finansministeriet.

Finansministeriet måtte fyre Erik Skov Pedersen i 1991, fordi han havde lavet dokumentfalsk på ministeriets brevpapir.

Ministeriet fortæller i dag, at man beder om kopier af eksamensbeviser ved ansættelse af embedsmænd.

- Vi beder altid om at se et eksamensbevis  når vi ansætter medarbejdere. Sådan har det været, så længe jeg har været i Finansministeriet, siger kontorchef Karen Marie Olsen til B.T.

Erik Skov Pedersens begyndte på økonomistudiet på Københavns Universitet, men har aldrig afsluttet studiet og må derfor ikke benytte titlen cand.polit.

Han er langt fra den første dansker, der har skrevet usandt på sit cv. Både Anna Castberg og Stein Bagger har opdigtet akademiske uddannelser, som de slet ikke havde.

I 2009 kunne B.T. afsløre, at Bendt Bendtsen har oplyst, at han har en højere handelseksamen, selv om han kun har taget et enkelt fag på aftenskole. Senere måtte beskæftigelsesminster Inger Støjberg (V) efter en artikel i B.T. erkende, at hun ikke – som hun skrev på ministeriets hjemmeside – var uddannet journalist.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Erik Skov Pedersen, da han er varetægtsfængslet for bedrageri for 6,1 millioner kr. I retten har han erkendt sig skyldig i bedrageri for de 2,4 millioner.

LÆS MERE OM SAGEN I B.T.s SØNDAGSUDGAVE