Efter ceremonien i Sct. Ansgar Kirke i Bramming blev kisten med Simon Skovmand kørt bort i en sølvgrå rustvogn.
Efter ceremonien i Sct. Ansgar Kirke i Bramming blev kisten med Simon Skovmand kørt bort i en sølvgrå rustvogn. Foto: Sonny Munk Carlsen

Simon Skovmand, som lillejuleaften blev fundet dræbt af knivstik i brystet ud for sin egen fars lejlighed i Storegade i Bramming, er onsdag eftermiddag blevet bisat fra Sct. Ansgar Kirke i hans sydjyske hjemby.

Hans egen 46-årige far, C.C., er anholdt og sigtet for det brutale drab, der er begået med en urtekniv.

Da ceremonien begyndte klokken 13, var kirken så fyldt med deltagere, at folk stod op helt ude i våbenhuset. Og det gjorde de i samtlige de 50 minutter, bisættelsen varede indenfor. Hvorefter det enorme følge gik de sidste tunge skridt bag den hvide, enkle trækiste og ud i det fri, inden den blev kørt væk i den sølvgrå rustvogn.

 

SS i billede fra gerningssted

Det er usædvanligt, at der går så lang tid fra dødsdagen og til det sidste farvel. Alligevel havde Simon Skovmands nærmeste valgt at vente med at holde bisættelsen til nu, fordi den unge pokerspiller netop i dag kunne være fyldt 21 år, hvis han havde været i live.

Men i stedet for at kunne holde en festlig fødselsdag for den livsglade Simon Skovmand, måtte hans nærmeste familie, venner og bekendte i dag altså mødes for at følge ham det sidste stykke mod graven.

Simon Skovmands 46-årige far blev anholdt kort efter det uhyggelige fund af sønnens lig ved lejligheden i Storegade i Bramming den 23. december. Han nægter sig skyldig men har siden grundlovsforhøret ved Retten i Esbjerg siddet varetægtsfængslet.

SS indsat 4

Syd- og Sønderjyllands Politi er langt fra færdig med efterforskningen og forventer, at der kan gå mindst et par måneder. Det skyldes ikke mindst, at der tilsyneladende ingen vidner er til det gådefulde drab på Simon Skovmand.

Ligesom det endnu ikke er lykkes politiet at finde et klart motiv til den unge pokerspillers voldsomme død.

Hans drabssigtede far siger, at han ikke kan huske noget fra gerningstidspunktet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.