Det er sandsynligt, at Stein Baggers svindelformue er havnet i 12 hidtil hemmeligholdte selskaber. Sporene peger bl.a. mod USA.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Tre måneder før Stein Baggers virksomhed IT Factory gik konkurs, lynoprettede hans svenske forretningsforbindelse Mikael Ljungman 12 selskaber, der hidtil har været hemmeligholdt. Det afslører dagbladet Børsen.
 
De 12 selskaber, der blandt andet er oprettet i skattely på Cayman Islands og i Schweiz, trækker spor til USA. Kurator for konkursboet Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten har rettet kikkerten mod den svindelmistænkte svensker Mikael Ljungmans mange-årige forretningspartner Carl Freer, der via sine amerikanske selskaber Media Power og Getfugu er i søgelyset.

Amerikanske selskaber undersøges

For 10 måneder siden kom det frem, at amerikanske Media Power var krumtap i IT Factorys leasingsvindel, efter at Boris Frederiksen den 4. december bad Media Power om at tilbagebetale 11,2 mio. kr., som han mente, selskabet skyldte IT Factory.

Men denne gang er kikkerten specielt rettet mod Carl Freers investering i det børsnoterede amerikanske IT-selskab Getfugu. Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten kulegraver nu en teori om, at dele af svindelformuen efter IT Factory kan være kanaliseret over i Getfugu.

Ifølge dagbladet Børsens oplysninger bygger den nye pengejagt på et omfattende materiale om interne aktionæraftaler, overtagelsesdokumenter, værdirapporter og kommunikation fra Mikael Ljungman og Carl Freers selskaber Ecommerce, Getfugu og Media Power. 

- Vi er kommet til materiale, der vedrører selskaber, der er kontrolleret af Mikael Ljungman, og som IT Factory under en eller anden facon har samhandel med. Der synes at være tale om, at de selskaber har haft transaktioner med andre selskaber med relation til Carl Freer og Mikael Ljungman, og det kigger vi nu selvfølgelig på, hvordan hænger sammen, siger Boris Frederiksen til Børsen. 

Pengene gemt i skattely

De 12 hidtil hemmeligholdte selskaber har Mikael Ljungman oprettet gennem sit selskab Ecommerce. En af teorierne, som kuratorerne vil have afprøvet, er, om de mange offshore-selskaber er blevet oprettet for at gemme en del af Carl Freers og Mikael Ljungmans formuer af vejen.

Hvis det viser sig, at en del af deres formuer er udbytte fra kriminaliteten i IT Factory, vil Boris Frederiksen og bagmandspolitiet forsøge at få indefrosset aktiverne, skriver Børsen.