Kevin Magnussen risikerer at blive sat på sidelinjen én eller flere gange under fredagens frie træning i denne sæson.

Usikkerneden om Kevin Magnussens fremtid hos Haas fortsætter.

Danskerens option om en forlængelse er officielt udløbet, og skal man tro Kevin Magnussen og teamchef Guenther Steiner, så er der ikke en ny aftale på plads, der sikrer danskerens fremtid i Formel 1.

Fredag puster Guenther Steiner så yderligere til spekulationerne om kørernes fremtid hos det kriseramte Formel 1-hold.

Kevin Magnussen har haft en svær sæson i den langsomme Haas-racer. Her er han udgået i fem løb, hvilket er flest af alle i feltet. (Foto: James Moy/Scanpix 2020)
Kevin Magnussen har haft en svær sæson i den langsomme Haas-racer. Her er han udgået i fem løb, hvilket er flest af alle i feltet. (Foto: James Moy/Scanpix 2020) Foto: James Moy
Vis mere

Således åbner Guenther Steiner nu for at lade Ferrari indsætte deres akademikørere ved udvalgte fredagstræninger i forbindelse med de resterende løb i 2020.

»Det kunne vi godt, men jeg ved det ikke med sikkerhed endnu. Jeg tror det (vi ville, red.), hvis Ferrari bad os om at hjælpe dem,« siger teamchefen til mediet Racefans.net.

»De (Ferrari, red.) har hjulpet os i år, fordi vi fik problemer på grund af Covid-19. Så de hjælper os, og sidste ende hjælper vi hinanden. Og spørger de os om det (fredagstræninger, red.), vil jeg i det mindste være åben over for at diskutere det med dem,« fortsætter Guenther Steiner.

En nyhed, som Kevin Magnussen med garanti ikke vil bryde sig om. Danskeren oplevede flere gange i 2016, at han måtte udlåne sin Renault-racer, hvilket han ikke var særlig stor fan af.

Men hvem er det så, som måske får lov at køre Kevin Magnussen og Romain Grosjeans racer.

Ferrari har i øjeblikket tre talenter i Formel 2, som for alvor banker på til Formel 1.

Det gælder Michael Schumachers søn, Mick Schumacher, der lige nu fører Formel 2. Han skulle være det varmeste navn af Ferraris talenter - især grundet den kommercielle værdi, som Schumacher-navnet unægteligt vil generere i Formel 1.

De to andre er russeren Robert Shwartzman and briten Callum Ilott, som begge anses som to af de mest talentfulde kørere i det efterhånden ret stærkt besatte Formel 2-felt, hvor også danske Christian Lundgaard tilhører den absolutte top.

Det er ikke første gang, at Haas udlåner raceren til unge Ferrari-talenter.

Tidligere har Charles Leclerc og Antonio Giovinazzi begge testet bilen i udvalgte fredagstræninger.