Rudi Nielsen fotograferet i firmaet Rudi & Harald.
Rudi Nielsen fotograferet i firmaet Rudi & Harald. Foto: Niels Ahlmann Olesen

Da den tidligere fodboldstjerne Harald Nielsen 11. august sidste år sov ind efter fire års kamp mod prostatakræft, var hans livs kærlighed, Rudi Nielsen, fast besluttet på at være i sin mands selskab så længe som muligt.

Det fortæller hun i et interview med Femina.

»De sidste dage sagde Harald ikke noget, han lå bare og kiggede lidt indimellem. Jeg læste op for ham af biografien ”Guld Harald – Topscorer, idol, rebel”. Den er ganske skøn, og det var dejligt ... Den dag Harald døde, sov han lige så stille ind sent på aftenen. Lidt over 22. Det var ganske fredeligt. Og så ... jeg vidste, at der skal gå nogle timer, før man kan blive erklæret død, så jeg ringede først til lægen næste dag,« fortæller Rudi Nielsen til Femina.

sfds

Rudi Nielsen tilføjer, at hun ventede med at ringe, fordi hun ville have den sidste tid med sin livsledsager gennem mere end 50 år. Første kapitel i den lange kærlighedshistorie blev skrevet helt tilbage i 1961 under optagelserne til filmen 'Far til fire med fuld musik'.

guldharald og rudi

Hun var udvalgt til rollen som 'Mie', mens han var tidens største fodboldstjerne, OL-sølvvinder og måltyv i den italienske Serie A. Under filmens tilblivelse slog det gnister mellem de to unge mennesker, der blev gift i 1963. Rudi og Harald Nielsen kom senere også til at danne par professionelt via sko- og taskefirmaet Rudi & Harald.

Rudi og Harald Nielsen i deres helt unge dage.

I julen 2014 stod det klart, at Harald Nielsens infektionstal var for høje til, at han kunne modtage kemoterapi mod sin prostatakræft, der havde spredning til knoglerne.

Rudi Nielsen fortæller Femina, at lægerne ledte fra januar og frem til Harald Nielsens død i august. 'De kunne bare ikke finde infektionen'.

hammerharald1

Guld-Harald og Rudi Nielsen fotograferet i 2013.

Ægteparret fik besked om at tage hjem og nyde den sidste tid i hjemmet i Klampenborg. Rudi Nielsen fik en hospitalsseng ved siden af sin elskede mand, så hun kunne holde hans hånd til det sidste.

Hele familien, sønnen Henrik Nielsen, datteren Heidi Madsen og fire børnebørn, nåede at tage afsked med deres far og bedstefar, som blev 73 år.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.