Jan Fog får efter sin død sit sidste ønske opfyldt. At få sin aske spredt på dét hav, der stod ham så nær. Øresund, hvor den kendte luksusmægler elskede at sejle.

Flere af nyligt afdøde Jan Fogs tætte venner fortæller til BT, at liebhaver-mægleren skal bisættes fra Skovshoved Kirke nord for København lørdag. Her vil familie, venner og bekendte tage deres sidste afsked med Jan Fog.

»Jan vil blive bisat fra Skovshoved Kirke på lørdag,« siger Lykke Fenster Martinsen til BT – hun har sammen med sin mand Niels Erik Martinsen i mange år været nære venner med afdøde Jan Fog, der døde pludseligt torsdag af en infektion i forbindelse med stamcellebehandling af hans kræft-sygdom.

Til havs

Det forventes, at bisættelsen vil blive besøgt af mange af Jan Fogs kendte venner og bekendte, der flokkedes om ejendomsmægleren, når de skulle købe og sælge boliger.

Efter bisættelsen skal Jan Fog brændes, og hans aske skal spredes ud over Øresund. Det bekræfter kilder tæt på familien overfor BT.

At den kendte og vellidte liebhavermæglers aske skal spredes over netop Øresund, er på ingen måde tilfældigt.

Stedet rummer dybt personlige minder for den 66-årige afdøde.

Læs også:

Det var nemlig samme sted, både Jan Fogs far og mor fik deres sidste hvilested, da de døde, fortalte den kendte ejendomsmægler i 2013 til BT.

»Det foregik ved, at mine brødre og jeg samt nogle af vores venner, som kendte min mor, kørte ud til kysten lidt nord for mit hjem. Der gik vi ud til vandet, hvor jeg holdt en mindetale for min mor. Og så dryssede vi min mors aske ud over Øresund,« fortalte ejendomsmægleren dengang om sin mors askespredning. Jan Fogs mor døde i efteråret 2013, 94 år gammel.

Læs også:

Da den nu afdøde kendismægler mistede sin far 40 år tidligere, spredtes faderens aske også på Øresund. Og deltagerne i bisættelsen smed derefter blomster i vandet som en sidste hilsen. På samme måde som det skete, da Jan Fog og familien sagde farvel til moderen.

Derudover har Jan Fog selv tilbragt mange gode timer på Øresunds bølger. Når han stævnede ud for at få frisk vind og saltvand i håret på sin store luksusmotorbåd om sommeren.

Kræftsyg

I 2013 fik Jan Fog konstateret kræftsygdommen kronisk lymfatisk leukæmi, der ofte går under navnet ’gammelmands-leukæmi’. Ifølge Ugebladet Se og Hør, der i torsdags bragte det sidste interview med Jan Fog, ofrede den kendte ejendomsmægler meget tid og millioner af kroner på at få foretaget sin kræftbehandling i Texas i USA, hvor man på Anderson Cancer Center forsøgte at få bugt med hans sygdom.

Jan Fog rejste ifølge ugebladets oplysninger frem og tilbage mindst en gang om måneden for at komme under behandling af kyndige texanske hænder.

66-årige Jan Fog fik dog udført en stamcelletransfusion i Danmark, fordi den ellers ville have medført tre måneders ophold i Texas.

Læs også:

Fog havde ganske enkelt svært ved at se sig selv være væk fra Danmark så længe.

Transfusionen blev derfor foretaget på Rigshospitalet i København, hvor han fik indført dna fra en 25-årig tysk kvindelig donor.

I begyndelsen virkede behandlingen tilsyneladende. I hvert fald sagde en begejstret Jan Fog til Se og Hør:

»Det gik lige efter bogen. På mit værelse stod der et dannebrog. Jeg spurgte personalet: ’Hvad skal flaget?’. Og de sagde: ’Du har jo fødselsdag, du er født på ny’.«

Men Jan Fog skulle ikke få lang tid i sit nye liv. Forværringen i hans tilstand skete meget pludseligt. I torsdags havde en infektion fra stamcelletransfusionen fået så slemt fat i den 66-årige, at han var blevet lagt i koma.

Desværre var skaden sket, og tidligt torsdag aften løb levemanden Jan Fogs timeglas ud, og han sov stille ind.