Søndag aften samlede den danske filmstand sig i Tivoli Hotel & Congress Center for at fejre filmbranchen under Robert 2020.

Her var flere danske tv-personligheder og skuespillere til stede.

Blandt andre Michelle Bellaiche, Anne-Grethe Bjarup Riis, Ellen Hillingsø og Anders Refn, der alle gav deres bud på det vildeste, de har oplevet i forbindelse med prisfester.

Anne-Grethe Bjarup Riis, skuespiller og filminstruktør

Anne-Grethe Bjarup Riis (th.) fortæller på den røde løber, at hun ikke længere ved, hvor hendes statuette fra en af de tidligere prisuddelinger er blevet af.
Anne-Grethe Bjarup Riis (th.) fortæller på den røde løber, at hun ikke længere ved, hvor hendes statuette fra en af de tidligere prisuddelinger er blevet af. Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

Anne-Grethe Bjarup Riis modtog i 2007 en Robert for sangen 'Jeg vil ha' en baby' sammen med skuespilleren Anders W. Berthelsen.

Sangen er fra Wigge og Rasmussen-filmen 'Der var engang en dreng'.

»Men vi kan ikke finde prisen. Den er blevet væk. Det står sort på hvidt, at vi har modtaget den, men vi ved ikke, hvem der har den,« siger Anne-Grethe Bjarup Riis på den røde løber.

De kom til at tale om det tilfældigt en dag, og det viste sig, at ingen af dem har den stående.

»Wigge og Rasmussen har den heller ikke,« siger Anne-Grethe Bjarup Riis, der dog ikke har lavet opsøgende detektivarbejde.

Ellen Hillingsø, skuespillerinde

Ellen Hillingsø har været ude for en absurd situation i England. Første sæson af tv-serien 'Broen' vandt nemlig en 'The International TV Dagger Award’.

»Fordi jeg ville se godt ud, smurte jeg olie på min grønne kjole. Min agent kom ind og sagde: Hvad fanden har du lavet? Der er pletter over det hele.«

Ellen Hillingsø på den røde løber ved dette års udgave af Robert-prisuddelingen.
Ellen Hillingsø på den røde løber ved dette års udgave af Robert-prisuddelingen. Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

»Så jeg havde heldigvis en kjole mere med og gik ned i foyeren, og der kommer en tjener gående med en kæmpe bakke med champagneglas, som han hælder ud over hele min sorte kjole.«

»Jeg var drivvåd. Men det var varmt, så det fordampede,« griner hun.

Michéle Bellaiche, tv-vært og journalist

TV 2-vært Michéle Bellaiche er nærmest opdraget med stjerner, fortæller hun.

Michèle Bellaiche på den røde løber ved Tv prisen 2020 på Tivoli Hotel & Congress Center i København, lørdag den 18. januar 2020.
Michèle Bellaiche på den røde løber ved Tv prisen 2020 på Tivoli Hotel & Congress Center i København, lørdag den 18. januar 2020. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

»Altså, jeg har jo været heldig at være med min mor og far mange gange til filmfestival i Cannes, også da jeg var en lille pige. Jeg gik op ad den røde løber med Michael Douglas og Sharon Stone,« siger hun og fortsætter:

»Jeg sad ved siden af Jodie Foster. Jeg synes, det var ret spændende. Som årene er gået, har jeg tænkt, at det var vildt, jeg fik lov til det.«

»Men jeg var ikke så modig, at jeg fik lov at tale med dem,« siger Michéle Bellaiche.

Anders Refn, filminstruktør og Lars von Triers højre hånd

Anders Refn har blandt andet instrueret filmen 'De forbandede år'. Her ses han under optagelserne til filmen.
Anders Refn har blandt andet instrueret filmen 'De forbandede år'. Her ses han under optagelserne til filmen. Foto: Niels Ahlmann Olesen
Vis mere

Anders Refn er aktuel med besættelsesfilmen 'De forbandede år', der er blevet set af flere hundrede tusinde danskere. Anders Refn har været med siden 70'erne og har siden 90'erne været Lars von Triers højre hånd.

»Det vildeste, jeg har oplevet, var under optagelserne til 'Dancer in the Dark' (der vandt Den Gyldne Palme i Cannes, red.).«

»Jeg lavede de sidste optagelser med Björk i Seattle. Hun skreg af lykke, så man kunne høre det hjemme i Reykjavik.«

»Og hun har jo heller ikke lavet film siden. Desværre.«

Historien om den islandske sangerinde Björks oplevelser under optagelserne er stadig en sladderhistorie i filmverdenen. Blandt andet stak hun af fra sættet undervejs.