Lyt til artiklen

Brendan Fraser var en af Hollywoods største stjerner i 90erne med hovedroller i film som 'The Mummy' og 'George of the Jungle', men nærmest med ét forsvandt han ud i glemslen.

Han er dog i gang med at gøre et bemærkelsesværdigt comeback, som allerede startede sidste år.

Her gjorde han en sjælden entré på en rød løber ved Tribeca Filmfestival, hvor især hans høje vægt vakte opsigt. Der var dog en grund til, at Brendan Fraser havde taget på. Han skulle nemlig spille en mand på 270 kilo i filmen 'The Whale'.

Og netop den film – og 53-årige Brendan Fraser selv – høster nu store roser.

Skuespilleren vandt således en hyldestpris ved Toronto Filmstival, og begejstringen fortsatte ved Venedig Festival, som er i gang netop nu.

Her modtog Brendan Fraser, hans medskuespillere og filmens instruktør, Darren Aronofsky, stående klapsalver fra publikum efter filmen.

Brendan Fraser har tidligere fortalt om et seksuelt overgreb, som var en stor del af årsagen til, at han forsvandt fra Hollywoods rampelys.

Han mødte i 2013 mødte Philip Berk, den tidligere chef for Hollywood Foreign Press Association (HFPA, red.), der rakte hånden frem for at give det, som Fraser troede ville være et håndtryk.

»Hans venstre hånd førte han rundt om mig og greb fat i min balde, og en af hans fingre rørte mig på mellemkødet. Han begyndte at bevæge fingeren rundt,« forklarede Fraser.

Af frygt for at skade sin karriere fortalte Brendan Fraser ikke offentligheden om det påståede overgreb.

I stedet gav han sig selv skylden og blev deprimeret.

Samtidig oplevede han at blive blacklistet fra HFPAs arrangementer.

Philip Berk har benægtet, at dette skulle have fundet sted.