Det danske landshold har kniven for struben inden skæbnekampene mod Brasilien og Frankrig.

En position, Klavs Bruun Jørgensen også har sat sig selv i. Inden slutrunden lød det fra landstræneren, at han ville stoppe, hvis Danmark ikke går videre fra gruppespillet.

Intet er afgjort endnu, men det ser svært ud. Dog er Klavs Bruun Jørgensen rolig, da snakken netop falder på hans exit-udmelding. For har den lagt et unødigt - og måske unødvendigt - pres set i bakspejlet?

»Jeg tror, spillerne i sidste ende er ligeglade med, hvem der er træner. De vil hellere bare vinde kampen. Jeg tror ikke, det er det, der betyder noget. Jeg synes, de giver alt, hvad de overhovedet har,« siger den danske landstræner.

Danmark tabte med 25-26 til Tyskland ved VM.
Danmark tabte med 25-26 til Tyskland ved VM. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Han var tydeligt skuffet, da han mødte pressen efter. Nederlaget på 25-26 til Tyskland gjorde ondt. Og det sætter Danmark i en position, hvor de rød-hvide helst skal vinde over Brasilien og Frankrig. Ryger Danmark ud, kan de sidste to kampe i VM-gruppespillet potentielt blive Klavs Bruun Jørgensens to sidste som landstræner.

»Jeg tænker ikke, de (spillerne, red.) løber rundt på banen og tænker, om jeg er træner eller ej. Nu må vi se. Jeg synes allerede nu, vi har bevist, at vi har flyttet os. Og det er jo en positiv ting,« sagde landstræneren med et lille smil.

Han tænker ikke så meget over det 'løfte', han har givet. Heller ikke i forhold til pres.

»Næ. Det tager jeg meget stille og roligt,« siger Klavs Bruun Jørgensen, der efter kampen ikke lagde skjul på, han var utilfreds.

»Vi brænder helt absurd meget. Til at starte med spiller vi virkelig godt, og så kommer vi stort bagud og skal hele tiden ligge og kæmpe os op. Så forfølger det os. Så har vi perioder, hvor vi egentlig får sat os godt op og kreeret chancer. Og så brænder vi og begynder at blive usikre. Så kommer de her tekniske fejl, som bare er dødsyge at se på,« lød det ærligt fra landstræneren.

Og fejl var der mange af under kampen, især i offensiven. Der blev brændt, taget dårlige beslutninger og det virkede usikkert. I modsatte ende stod Sandra Toft en stærk kamp, men det ændrede ikke på, at Danmark gik fra banen som taber.

De mange fejl mente landstræneren ikke skyldtes nervøsitet, men ellers havde han ikke mange ord at sætte på dem efter kampen.

»Jeg har mange tanker om det, men dem skal jeg nok holde for mig selv,« sagde Klavs Bruun Jørgensen.