Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Landstræner Jan Pytlick har ved et pressemøde i Odense torsdag eftermiddag præsenteret den trup, der fra 2.-18. december i Brasilien skal kæmpe om VM-guld.

Spændingen er udløst.

Ved et pressemøde i Odense har landstræner Jan Pytlick offentliggjort truppen, der fra 2.-18. december skal kæmpe om VM-guld i Brasilien.

Helt som ventet blev der i truppen plads til playmaker Lærke Møller, der ellers har fået store dele af efterårssæsonen ødelagt på grund af den knæskade, hun pådrog sig i forsommerens VM-kvalifikationskampe mod Polen.

- Lærke kommer ikke til at spille alle kampe. Men vi er sikre på, at hun kan bidrage med en helt masse, sagde Jan Pytlick på pressemødet, der meget passende blev indledt med brasilianske sambarytmer og dansende, letpåklædte kvinder.

Sådan ser holdet ud:

Målvogtere: Karin Mortensen, Sandra Toft, Christina Pedersen

Venstre fløj: Ann Grete Nørgaard, Maria Fisker

Højre fløj: Maibritt Kviesgaard

Stregspillere: Susan Thorsgaard, Mette Melgaard, Louise Svalastog Spellerberg

Venstre back: Stige Jørgensen, Pernille Larsen, Trine Troelsen

Højre back: Camilla Dalby, Line Jørgensen

Playmaker: Lærke Møller, Christina Krogshede

Ved pressemødet deltog hverken Mette Melgaard eller Camilla Dalby. Sidstnævnte blev knæskadet i en pokalkamp tirsdag aften, og skal gennemgå en CT-scanning fredag. Først herefter ved man om Randers-backen bliver VM-klar. For Mette Melgaards vedkommende gælder, at hun af private årsager først støder til VM-truppen efter de to første slutrunde-kampe er afviklet.

Inden VM spiller det danske landshold 22.-24. november tre testkampe mod Holland og Tyskland.

Herefter tager holdet på en ugelang træningslejr i den brasilianske badeby, Santos, inden man 3. december indleder VM-slutrunden med kamp mod overkommelige Uruguay.

I den indledende gruppe skal Danmark endvidere møde Argentina (5. december), Kroatien (6. december), Elfenbenskysten (6. december) og Sverige (9. december).

Ved tidligere verdensmesterskaber er holdene herefter fortsat til en mellemrunde. Men sådan former denne slutrunde sig ikke. Således har det internationale håndbold forbund besluttet, at VM skal afgøres efter cup-systemet.

Det betyder, at Danmark i tilfælde af en førsteplads i den indledende gruppe i ottendedelsfinalen 12. december skal møde nummer fire i Gruppe C, der har følgende sammensætning: Rumænien, Frankrig, Brasilien, Cuba, Tunesien og Japan.

Kvartfinale, semifinale og finale spilles henholdsvis 14., 16 og 18. december.