Lyt til artiklen

Rasmus Højgaard var i front efter hver af de tre første runder, men da golfturneringen Open de France søndag blev afgjort, blev han overhalet indenom.

Den 25-årige italiener Guido Migliozzi spillede et brag af en runde på banen i Frankrig og snuppede sejren for næsen af den 21-årige dansker.

Guido Migliozzi gik søndagens finalerunde i ni slag under par og sluttede dermed i samlet 16 slag under par. Det kunne Højgaard ikke hamle op med.

Danskeren kom rundt på de 18 huller i tre slag under par og sluttede samlet et slag dårligere end den storspillende italiener, som tager omtrent 3,7 millioner kroner med sig hjem i præmie.

Rasmus Højgaard havde føringen store dele af søndagen, men lykkedes altså ikke med at få fuld gevinst af ugens fornemme spil.

Særligt ét hul vil den 21-årige golfspiller formentlig have mareridt om, når han lægger hovedet på puden.

Lørdag skød han bolden i vandet tre gange på hul to, og det betød, at han måtte skrive en femdobbelt bogey på scorekortet.

Dermed var det store forspring, han havde oparbejdet i løbet af de første to dage, forsvundet som dug for solen.

Rasmus Højgaard har vundet en turnering på DP World Tour – tidligere European Tour – i både 2019, 2020 og 2021, men er fortsat på jagt efter en sejr i 2022.

Rasmus Højgaard startede finaledagen med et forspring på et slag ned til sin nærmeste forfølger, og han fik en god start på trofæjagten.

På hul to, hvor han lørdag lavede en femdobbelt bogey, lavede han en birdie, og på hul tre diskede han op med en eagle. På hul otte gik det dog galt.

På green havde Rasmus Højgaard en god chance for en ny birdie, men endte med at få en bogey efter to dårlige putforsøg. På hul ni var den igen gal med putteren, og så måtte Højgaard dele føringen.

Samtidig var Guido Migliozzi i gang med et brag af en runde. Da han på hul 15 sænkede dagens ottende birdie, lagde han sig alene i front.

Rasmus Højgaard svarede igen med birdies på hul 10 og 14, men Migliozzi rundede sin fantomrunde af med en birdie på sidste hul, og så var der pres på danskeren.

Han var tvunget til en birdie på hul 18 for at fremtvinge omspil, men det fik han ikke, og så kunne Migliozzi juble.

Danske Jeff Winther sluttede turneringen fornemt af. Med en runde i fire slag under par kravlede han op på en delt ottendeplads.

Joachim B. Hansen sluttede som nummer 13, mens Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard begge endte på 20.-pladsen. Nicolai Højgaard og Søren Kjeldsen sluttede som henholdsvis nummer 60 og 70.

/ritzau/