Kevin Magnussen til vestre, Jenson Button i midten og Stoffel Vandoorne til højre.
Kevin Magnussen til vestre, Jenson Button i midten og Stoffel Vandoorne til højre. Foto: MCLAREN MERCEDES

Kevin Magnussens afløser som McLaren-reserve frygter ikke, at han ender uden job og udsigt til køretid lige som hans danske forgænger hos det engelske Formel 1-team.

Er reservekører-jobbet hos McLaren en sikker og farbar vej ind i Formel 1?

Ikke i seneste sæson for danske Kevin Magnussen, der røg ud efter et år i skyggen af Fernando Alonso og Jenson Button. Nu kæmper Kevin Magnussen for andet år i træk for sit liv i motorsportens fineste klasse, efter degradering, brudte løfter om et Formel 1-sæde og en ærgerlig afslutning hos McLaren truer hans ellers spirende Formel 1-karriere, før den rigtig kom i gang.

motorsport

Alt det har den unge belgier Stoffel Vandoorne kunnet følge med fra første parket internt hos McLaren. Alligevel skrammer Kevin Magnussens brud med McLaren ikke i håbet om en Formel 1-karriere hos det kriseramte team.

»Kevin er en rigtig god kører, og han fortjener uden tvivl at være i Formel 1. Han ender jo måske i Formel 1 alligevel, men vi er på forskellige steder i vores karriere. Jeg er stadig i gang med at arbejde mig ind, og forhåbentlig kommer jeg dertil snart,« siger Stoffel Vandoorne til blandt andre Autosport og fortsætter:

»Kevin kom fra en sæson i Formel 1 og var reserve i en sæson uden muligheder for at køre andre steder ved siden af. Kevin havde ikke tid på banen, men forhåbentlig vil min situation blive anderledes,« siger Stoffel Vandoorne.

pnygaardblog

Noget gør Stoffel Vandoorne dog på helt samme måde, som Kevin Magnussen gjorde i sin tid. Han arbejder ikke med en plan B.

»Jeg tænker ikke på det i øjeblikket. Jeg forsøger bare at fokusere på mit job her,« fortæller belgieren.

AUSTRALIA FORMULA ONE GRAND PRIX

Stoffel Vandoorne skal formentlig køre løb i den japanske Super Formula-serie ved siden af reserverollen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.