Det er yderst, yderst sjældent, at første runde i DBU-pokalen trækker de store overskrifter, hvis nogen overhovedet. Men, men, men…: I år er undtagelsen. Og allerede inden de første kampe er blevet spillet.

Om mindre end en uge venter der nemlig lidt af en knaldkamp i det Vestjyske – i noget nær bogstaveligste forstand.

For det kan hurtigt komme til at udvikle sig lummert, når Tarm IF d. 2. maj. tager mod Lem Boldklub. Og vi gentager: Det var Tarm IF mod Lem B.

Tarm-Lem.

For kombinationen af de to klubnavne er næsten for god til at være sand, og det blev da også hurtigt bemærket på de sociale medier straks efter lodtrækningnens offentliggørelse på DBUs hjemmeside.

’Lem rystede posen i Tarm’ - eller hvad med denne: ’Lem skød med løst krudt i Tarm’ – Buddene på en potentiel overskrift til kampen var mange, og Twitter kogte nærmeste over med sjofelheder og lumre kommentarer.

Uanset hvilket hold der ender med at løbe med sejren, bliver der for samtlige af landets sportsjournalister rig mulighed for at være kreative og blænde op for onkelhumoren, når kampen efterfølgende skal koges ned til én enkelt sætning.

Men folk på sociale medier ikke kunne være i sig selv af ren og skær begejstring over udsigten til opgøret mellem de to vestjyske klubber - der i øvrigt kun ligger godt 20 kilometer fra hinanden - har nyheden om den kommende ’knaldkamp’ ikke affødt de vilde reaktioner hos de to klubber.

»Os herude, vi er ligeglade, og det vil de også være i Tarm, det lover jeg dig for. Vi mødes jo i så mange puljer og grupper og årgange, så det tænker vi altså ikke over,« fortæller formand for Lem, Malene Grøhn, til BT.

Hun kan dog godt forstå, at folk gør sig vittige på baggrund af opgøret.

»Jeg kan da godt se, når det bliver trukket ud, og alle ser det rundt omkring i Danmark, at det så giver en eller anden reaktion,« siger Malene Grøhn, der ikke selv er meget for at kaste sig ud i en alternativ overskrift til kampen. Til gengæld siger hun:

»Det er værst for dem, der bor i Skjern, for de ligger lige midt i mellem. Sådan plejer vi at sige – det er møj’ værre for dem, der ligger midt i mellem,« siger hun med et stort grin.

Samme joke fyrer formanden for Tarm IF, Poul Pagaard, også af, da BT fanger ham på telefonen. Han har ikke noget imod, at kampen tiltrækker sig lidt opmærksomhed fra det øvrige Danmark. Tværtimod.

»Jeg synes, det er helt fint. Det giver noget opmærksomhed om kampen på en sjov måde. Hvis det ikke bliver for groft, synes jeg sgu, det er fint. Jeg kan jo også selv komme i tanke om andre hold, vi gør lidt grin med,« siger Poul Pagaard.