KOMMENTAR

Da AGF onsdag aften fyrede cheftræner Peter Sørensen, blev det begrundet med utilfredsstillende resultater gennem det seneste år. Den beslutning kan godt forsvares i og med, at AGF med undtagelse af OB var det dårligste Superliga-hold i hele kalenderåret 2013, men jeg har svært ved helt at tro på, at resultaterne alene er årsag til fyringen. Det er et kvartfinalenederlag i pokalturneringen til Superligaens nummer to samt 1-1 mod de forsvarende mestre fra FC København som indledning på år 2014 ikke nok til. Det er det bare ikke.

Derimod er det relevant at se tilbage på ikke bare de seneste fire dage, der siden Peter Sørensens interview med Canal9 og målmand Steffen Rasmussens undren over sin træner, har været tykke af kritik, men på det seneste års kontroverser træner og spillere imellem.

Peter Sørensen har de seneste dage kæmpet en brav kamp for at forsvare og forklare sine udtalelser til Canal9, og har i den kamp stået fuldstændigt alene. Sportschef Brian Steen Nielsen har pippet her og der, men har sørget for hele tiden at holde en ladeport åben for kritik, som da han forleden lod det være op til de involverede parter, Peter Sørensen og Steffen Rasmussen, selv at fortælle om deres interne forhold. Direktør Jan Christensen har vi stort set ikke hørt fra før i aften, da han stod som afsender på fyresedlen.

I et år har det været en offentlig hemmelig, at spillertruppen og Peter Sørensens forhold var anstrengt. Mark Howard var en af de første, der fortalte om problemerne, da han her i BT stod frem, og siden fulgte Ekstra Bladets historier om Casper Sloths problemer med cheftræneren samt Peter Graulunds senere skildringer i sin bog.

Peter Sørensen er en intelligent mand med skarpe holdninger og en konsekvent taktisk stil. Til gengæld kan han beskyldes for mange af de samme ting, der fulgte Troels Bech i hans første år, da han blev beskrevet som arrogant, nedladende og ude af trit med spillernes mere bløde behov.

AGF-ledelsen nævner ikke den slags i den kortfattede meddelelse fra onsdag aften, men jeg skulle undre mig meget, hvis ikke fortællingerne fra kulissen stille og roligt vil hobe sig op i de kommende dage. jeg vil ikke give Peter Sørensen skylden for alt dårligt, for han er trods alt ikke den første AGF-træner, der bliver hverken fyret, eller beskyldt for meget andet end noget, der har med fodbold at gøre. AGF mangler en synlig, målrettet ledelse og det helt tunge kommunikationsskyts til at styre de mange stemmer, der florerer og altid har floreret i klubben. Før kommer der aldrig ro på.