Lyt til artiklen

Fodboldlegenden Pelé er i bedring på et hospital i São Paulo.

Det skriver lægerne fra hospitalet i en udtalelse.

2 Patienten fortsætter med at vise bedring i sin kliniske status, især hvad angår lungeinfektionen. Han er fortsat på den ordinære afdeling, han er ved bevidsthed, og de vitale parametre er stabile,« skriver personalet på Albert Einstein Hospital ifølge Reuters i en udtalelse.

Pelé blev indlagt 29. november, hvor hans krop var hævet, og han havde problemer med hjertet. Han er samtidig ramt af kræft.

Flere medier i hjemlandet Brasilien har efterfølgende påstået, at den 82-årige legende er blevet rykket til palliativ afdeling.

Men det har familien på det kraftigste afvist:

»Det er ikke okay, folk siger, han er døende og får palliativ behandling. Stol på os, det er ikke sandt. Han er ikke på intensiv, han er på en helt almindelig stue. Han er ikke døende, og han får behandling,« understreger hans datter, Kely Nascimento.

82-årige Pelé betegnes af mange som en af historiens allerbedste fodboldspillere. Han har vundet VM hele tre gange og spillede i sin aktive karriere for Santos og New York Cosmos.

Både fodboldfans og det brasilianske landshold har på det seneste hyldet Pelé med forskellige markeringer. Efter sejren over Sydkorea i ottendedelsfinalen holdt spillerne et stort banner med hans navn.

Brasilien røg ud af VM med et nederlag i straffesparkskonkurrence til Kroatien i kvartfinalen.