Leicesters målkonge Jamie Vardy bliver sendt væk fra træningsbanen, når manager Claudio Ranieri beordrer holdkammeraterne til at træne skud. Det er der en helt særlig grund til.

Jamie Vardy bankede senest to mål ind i weekendens kamp mod Sunderland i Premier League, så det lader umiddelbart ikke til, at englænderen mangler skudtræning.

Ikke desto mindre har den 64-årige manager Claudio Ranieri forbudt Jamie Vardy at deltage i holdets skudtræning som en forebyggende indsats for at holde ham klar til de vitale og afsluttende kampe i denne sæsons Premier League.

»Jeg får ikke rigtigt muligheden for at træne så meget på mine afslutninger, fordi vi har vores skudøvelser tidligt på ugen, hvor manageren ønsker, at jeg skal hvile mine ben,« siger Jamie Vardy til Sky Sports.

»Så normalt, når der trænes skud, siger manageren, at jeg skal gå indenfor. Det vil jeg blive ved med at gøre, hvis det betyder, at jeg sparer mine ben – og mål – til kampene.«

Den 29-årige superangriber har scoret 21 mål i denne sæson i Premier League, og det gør ham til den næstmest scorende i Englands bedste række – kun overgået af Harry Kane, der har 22 scoringer med fem runder igen.

Leicester er med andre ord aldeles afhængige af deres farlige angriber, hvis holdet skal beholde førstepladsen og udleve drømmen om at vinde det engelske mesterskab.

Der resterer fem kampe i Premier League, og Leicester har et forspring på syv point til de nærmeste forfølgere fra Tottenham.

»Vi kigger kun frem til den næste kamp. Næste uge. Det er sådan, vi har gjort i hele sæsonen, én kamp ad gangen,« siger manager Claudio Raneiri til Sky Sports.

Næste opgave for Leicester bliver West Ham, der aflægger King Power Stadium et besøg på søndag.