Peter Falktoft løb med en del af opmærksomheden, da han mandag var med til at uddele en pris ved Dansk Fodbold Award.

Her gik den danske tv-personlighed på scenen sammen med FC København-spilleren Mathias ’Zanka’ Jørgensen og leverede lidt af en svada til Horsens, hvor prisuddelingen fandt sted.

Det gjorde Peter Falktoft på vegne af FCK-anføreren, der holdt sig mere tavs.

TV-værten brugte sin indledende taletid til at referere til to episoder, hvor fodboldspilleren har været udsat for en mindre heldig opførsel med afsæt i Horsens.

  • Da Mathias ’Zanka’ Jørgensen blev kaldt ’sorte svin under en landskamp i byen sidste år. LÆS MERE OM DET HER
  • Da Mathias ’Zanka Jørgensen blev kaldt ’abe’ af en lokalpolitiker fra byen ved navn Heidi Milo i år. LÆS MERE OM DET HER

På scenen lød det fra Peter Falktoft ved Dansk Fodbold Award:

»God aften, Horsens. Her har I ham, Superligaens bedste fodboldspiller. Danmarks flotteste mand. Danmarks bedst klædte mand. Og han har jo været her før,« lagde Peter Faktoft blidt ud, hvorefter han skærpede tonen:

»Zanka skulle have overrakt prisen sammen med en lokalpolitiker, der hedder Heidi, men hun kunne desværre ikke være her i aften.«

Det fik spredte grin og klapsalver fra scenen. SE HELE EPISODEN ØVERST I ARTIKLEN

Herefter gik Peter Falktoft videre i sin dagsorden om Mathias ’Zanka’ Jørgensen.

»Han har også spillet en landskamp her, hvor flere af byens fremtrædende borgere råbte ’sorte svin’ efter ham. Det fristes jo til at stille spørgsmålet: Hvad fanden er jeres problem, Horsens? Ja, I griner, men jeg undrer mig,« sagde Peter Falktoft, der også sendte en stikpille direkte ud til folkene i salen.

»Men nu handler det jo ikke om os, og det skulle jo nødigt blive akavet på sådan en festlig aften, hvor alle klædt sig ud som revisorer«, sagde Peter Falktoft, der selv havde taget en lang brun jakke på til Dansk Fodbold Award..

Tirsdag har Peter Falktoft fulgt op på begivenhederne i Horsens, for der skete lidt mere, end der fremgik af tv-transmissionen.

På Twitter lyder det fra Peter Falktoft: »Apropos, så skud ud til ham i salen, som råbte: ’Ja, er du farveblind?’ - da jeg nævnte at der var blevet råbt 'sorte svin' efter Zanks«.

Og: »Kunne ikke have understreget pointen bedre. Så 1000 tak, kegle. Timingen var guddommelig.«

Mathias ’Zanka’ Jørgensen var i øvrigt mere ordknap.

»Jeg holder det lidt mere simpelt,« sagde han efter Peter Falktofts svada og gik derefter direkte videre til prisuddelingen af årets kvindelige og mandlige talenter.

Peter Falktoft kom også i fokus under OL i sommer, hvor han midt i et interview krammede svømmeren Rikke Møller Pedersen og kaldte hende ’mus’.

Det fik han både meget kritik for – og ros for.

Siden fortalte Rikke Møller Pedersen, at hun faktisk var meget glad for Peter Falktofts reaktion midt i interviewet.