Ludwig Augustinsson indtog hovedrollen, da et i perioder uinspireret FCK-hold besejrede godt kæmpende AGF.

København. Ludwig Augustinsson blev den afgørende faktor, da fodboldklubben FC København torsdag aften spillede sig frem til semifinalen i pokalturneringen, DBU Pokalen.

Den svenske venstreback lagde op til det første mål og scorede det andet for hjemmeholdet, da de regerende mestre og pokalvindere med møje og besvær fik afvist et reservespækket AGF-hold foran knapt 7800 tilskuere i Telia Parken.

Det skete i Ludwig Augustinssons kamp nummer 100 for FCK. FCK vandt 2-1 efter en kamp, der ikke vil gå over i fodboldhistorien.

AGF-træner Glen Riddersholm havde før kampen givet udtryk for, at han modvilligt måtte nedprioritere pokalturneringen, fordi AGF kæmper for at slippe fri af nedrykningsdyndet i Alka Superligaen. Derfor blev en del spillere sparet, og træneren gav blandt andet debut til den 17-årige midtbanespiller Benjamin Hvidt.

AGF havde desuden angrebsproblemer, eftersom både Morten "Duncan" Rasmussen og Kasper Junker ikke spillede.

AGF havde næsten heller ingen fans med i Parken på grund af den meget omtalte boykot mod nationalstadionet til FCK's kampe, som AGF's officielle fanklub er en del af.

De udeblevne fans gik dog ikke glip af meget i en sløj første halvleg, hvor mange nok troede, at det stærke FC København-hold ville køre gæsterne midt over.

Sådan kom det ikke til at gå, for FCK havde svært ved at komme i gang.

Først kort før pausen kom den første scoring, da Ludwig Augustinsson sendte bolden ind til Andrija Pavlovic.

Angriberen fik drejet bolden forbi Steffen Rasmussen i AGF's mål.

AGF kom dog ud til anden halvleg med oprejst pande, og Martin Spelmann fik hurtigt udlignet til 1-1.

Gæsterne leverede en god indsats, og først otte minutter før tid fik FCK scoret sejrsmålet til 2-1.

Ludwig Augustinsson løb med frem og blev spillet fri på kanten af offside, og den kommende Werder Bremen-spiller sikrede sejren.

FCK slutter sig dermed til de øvrige semifinalister, som foreløbig er FC Midtjylland og Vendsyssel FF fra den næstbedste række.

Randers FC tager i næste uge mod Brøndby i den fjerde og sidste kamp i kvartfinalerne.