»Og prisen går til …«

Sådan har det lydt til tusindvis af prisuddelinger gennem tiden, og ordene bliver fulgt op af navnet på den skuespiller, film eller noget helt tredje, som har vundet.

Søndag aften var ingen undtagelse, da årets Bafta-uddeling fandt sted. Der var dog bare lige ét problem, da vinderen for årets bedste kvindelige birolle skulle uddeles.

Det skriver Independent.

Carey Mulligans navn blev råbt op, og det havde da også været godt, hvis det ellers var hende, som havde vundet. Det var det bare ikke.

Vinderen var nemlig Kerry Condon.

Fejlen opstod mellem sidste års vinder af bedste mandlige birolle, Troy Kotsur, som er døv, og dennes tegnsprogstolk. Om Troy Kotsur sagde Kerry Cordons navn, eller om han sagde Carey Mulligans navn, står endnu ikke helt klart, men sikkert er det, at tolken forstod det som Carey Mulligans.

Da Kerry Condons navn dukkede op på skærmen bag dem, og flere i salen gispede, gik fejlen op for tolken, som ifølge Independent konstaterede:

»Det her er et skidt øjeblik.«

Værre var det dog ikke, end at Kerry Condon gik på scenen, fik prisen og holdt sin takketale.

Bommerten var dog mere end BBC One, som sendte prisuddelingen, havde lyst til at vise seerne, og derfor redigerede de den ud. Det kunne de, fordi det kun var dele af showet, som blev sendt live.