TV2 kan torsdag afsløre, hvem de mener, udgør toppen af dansk popmusik i 2016. Sammensætningen byder som altid på gode gamle kendinge og nye friske pust.

De otte udvalgte kunstnere rejser i næste uge til Samsø, hvor optagelserne skal foregå. De har spækket kufferterne med fortolkninger af hinandens numre, som vi til efteråret får fornøjelsen af at se dem fremføre, når de en efter en skal være hovedperson i et program hver.

Det bliver sjette gang ’Toppen af Poppen’ ruller over skærmen, når musikprogrammet har premiere til efteråret.

Her er de otte deltagere, som vi præsenterer som syv, fordi to af dem danner en gruppe.

Peter A.G.

Foto: Axel Schütt
Vis mere

Selveste ’Mr. Swing King’, bedre kendt som Peter A.G. og forsanger i bandet Gnags, vil tage plads ved bordet.

Med et bagkatalog, der er blevet arbejdet på siden 1966, og blandt andet indeholder hits som ’Vilde kaniner’, ’Slinger ned ad Vestergade’ og ’Danmark', burde der være nok at vælge mellem for de øvrige deltagere, der skal fortolke den 63-åriges musik.

Hanne Boel

Foto: Morten Juhl
Vis mere

Også en af programmets rutinerede kunstnere. Hanne Boel spænder genremæssigt bredt og har været aktiv sangerinde siden 1981.

Hun har sunget kirkekor og gospel, og hun har bevæget sig i soul, jazz, rock og pop, og både haft succes i Skandinavien og Tyskland.

Ida Corr

Foto: Christian Liliendahl
Vis mere

Vi kender hende særligt fra hittet 'Let Me Think About It', som blev remixet af dj'en Fedde le Grand, og den gik ind som nummer et på dance-hitlisterne i Storbritannien og USA.

Hun vandt som 11-årig det danske børne melodi grand prix og udgav i 2005 sit første solalbum 'Streetdiva'.

Fallulah

Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

Hun er 31 år, fronfigur i bandet Fallulah og hedder Maria Apetri.

Hittet 'Out of it' blev brugt som titelmelodi i DRs tv-serie 'Lykke'.

Laus Højen

Foto: Thomas Lekfeldt
Vis mere

Aarhus-fyren Laus Højen er forsanger i rockbandet Carpark North. Det har han været siden 1999, hvor bandet blev dannet. Siden har de vundet flere priser.

Djämes Braum

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

De to fyre fra bandet Djämes Braun hedder Lasse 'Pilfinger' Kramhøjt og Kent 'Kenno' Pedersen. De udgør nogle af sæsonens nyere musik-skud.

I 2014 hittede de med ørehængeren 'Fugle'.

Troels Gustavson

Foto: Torben Christensen
Vis mere

Han er forsanger i bandet Noah.

Her har han hittet med numre som 'Alt er forbi' og 'Over byen'. Sidstnævnte modtog guld for download og dobbeltplatin for streams.

Første sæson  af ’Toppen af Poppen’ havde premiere i 2011. Dengang forgik de musikalske udfordringer under varmere himmelstrøg, nemlig i Mexico, men siden er optagelserne blevet rykket til Danmark. I årets sæson skal musikerne mødes på Samsø.