Fans af ’Skammerens datter’ kommer til at vente lidt endnu på at se, hvem Dina er i virkeligheden.

På en mark i Prag står en lille, forpjusket pige på lidt over en meters penge. Snavset, i laser og pjalter. Omgivet af middelalderlige mure og mænd med sværd. Hendes øjne brænder af intensitet.

Hun spiller hovedrollen som Dina i den med spænding ventede filmatisering af Lene Kaaberbøls eventyrlige ’Skammerens datter’. Er hende, som blev udvalgt blandt de mere end 5.000 piger, der blev prøvefilmet til rollen. Og nu har hun i flere måneder rendt rundt i Prag og på Island – hvor filmen bliver til – og set sådan ud. Forpjusket. Men intens.

Og imens er fansene ved at eksplodere af nysgerrighed. Hvem fik rollen? Har hendes øjne den rigtige farve? Har hun den rigtige størrelse? Ligner hun det billede, de selv har på nethinden?

- Hun er Dina. Hun er fuldstændig fantastisk, og hun kommer til at vælte alle omkuld, siger Lene Kaaberbøl.

Men hvordan ’Dina’ ser ud og hvem hun er, er en hemmelighed. På grund af de enorme forventninger har holdet bag filmen valgt at skjule såvel ’Dinas’ som ’Rosas’ identitet lidt endnu, så pigerne i det mindste kan få arbejdsro.

- Det er ret svært at være lidt undercover-agtig, siger ’Dina’ til BT.

Hun er 12 år gammel og har skullet holde på hemmeligheden længe. Kun hendes familie og nærmeste venner ved, at det er hende, som er Dina, skammmerens datter. Og så selvfølgelig de 150 mennesker, som arbejder på filmen.

- Både hun og ’Rosa’ er seje piger med ben i næsen og på jorden. Men vi er nødt til at passe på dem. Vi har en forpligtelse overfor dem, og har gennemgået forløbet nøje med dem og deres forældre, forklarer filmens producenter Nina Lyng og Eva Juel Hammerich om deres beslutning om at skjule navnene på de to piger.

Men at være ’undercover’ er trods alt kun en biting for ’Dina’, som allerede elsker at være skuespiller.

- Jeg kan godt være lidt nervøs for, hvad der kommer til at ske, når fansene finder ud af, hvem jeg er. Men jeg har lært så meget og får lov til så mange ting. Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave de stunts, som jeg har gjort. Det er superfedt, siger ’Dina’.

På bt.dk kan du læse meget mere om ’Skammerens datter’.