Filminstruktøren Ole Bornedal og skuespillerne Jens Sætter-Lassen og Sarah Sofia Boussnina er taget til den internationale tv-festival i Monte Carlo, hvor den danske tv-serie '1864' er i krig med nogle af verdens allerbedste miniserier om at vinde VM i tv.

Afgørelsen falder i aften ved en stor gallafest, hvor tre danske tv-serier er nomineret i hver deres kategori.

Foruden '1864' er det TV2s 'Badehotellet' og DRs komedie 'Bankerot', der er med i opløbet, og det er første gang, at dansk tv er så stærkt repræsenteret ved den prestigefyldte, internationale tv-festival.

Læs også:

»Det er et stort skulderklap til Ole Bornedal og de to skuespillere, hver hver repræsenterer sit tidslag i historien. Vi er oppe mod et stærkt felt, men '1864' kan noget andet og større, siger producent Jonas Allen fra Miso Film, der har lavet '1864' for DR og har svært at vurdere chancerne for at vinde.

'1864' er jokeren. Den er fortalt på en anden måde og strækker sig over tid. Det kan både være et plus, men det kan også være, at juryen bliver skuffet over, at det ikke er den populære 'skandinaviske noir', som tv-serier som 'Forbrydelsen' og 'Broen' står for.

Læs også:

Mikkelsen mod Støvelbæk

Humøret er højt hos folkene bag 'Badehotellet', der er i konkurrence med den stærke, amerikanske tv-serie 'House of Cards' om prisen som bedste dramaserie. Her spiller den danske skuespillerLars Mikkelsen russisk præsident i den nye sæson og kommer således i konkurrence med sin egen kone, Annette Støvelbæk, der spiller fru grosserer Frich i 'Badehotellet'.

Læs også:

bade hotellet 1

»Vi er stolte over at være med, og synes, det er sjovt, at det også bliver en indbyrdes konkurrence mellem skuespiller-ægteparret Mikkelsen og Støvelbæk, siger Michael Bille Frandsen fra SF Film, der producerer 'Badehotellet' og repræsenterer TV2-serien i Monte Carlo sammen med den ene af forfatterne, Hanna Lundblad.

Der er ingen skuespillere med fra 'Badehotellet'.

»Nej, det er hele serien, der er nomineret, og de er nødt til at blive hjemme og passe deres arbejde«, siger Michael Bille Frandsen fra SF Film.