Lyt til artiklen

Kontant-værten har fået nyt værtsjob

Seerne kender ham som en hård nyser af en journalist, der ikke er bleg for at gå i flæsket på fæle svindlere og barske erhvervsfolk på DR programmet, Kontant. Den rolle har Kåre Quist bestemt tænkt sig at tage med, når han fra begyndelsen januar bliver en af de fire værter på TV AVISEN.

Men selv om han har fået nyt job på den sene TV AVIS og 21 SØNDAG - og altså skal præsentere nyhederne i skarpt bundet slips og stringent jakkesæt, så vil han tage en del af de skarpe spørgsmål og de karakteristiske skægstubbe med ind i nyhedsstudiet.

- Jeg ligner yngste eleven i Sydbank uden. Og jeg har kæmpet for at have skægstubbe, som der ellers ikke er andre, som har, fortæller Kåre Quist, der er både glad og stolt over, at han nu skal være blandt det stærke hold sammen med Kim Bildsøe Lassen og Lillian Gjerulf Krentz på DR's flagskib, TV AVISEN og 21 SØNDAG.

- Jeg har jævnligt været vikar på TV AVISEN de seneste tre år, så jeg har prøvet rollen. Men det er noget helt andet, end det jeg ellers har lavet. Men selv om jeg får et pænt slips på og ikke skal kigge ind af så mange brevsprækker, kan man godt insistere på at få et svar og tage noget af den folkelighed, der ligger i værtsrollen på Kontant, med til TV AVISEN, mener Kåre Quist.

Derfor har han også insisteret på at bevare sit kendte look. Og det fik han lov til, selv om der er meget strikse regler for, hvordan værten på TV AVISEN kan se ud.

- Det er noget helt andet, end det jeg ellers har lavet. Men selv om jeg får et pænt slips på og ikke skal kigge ind af så mange brevsprækker, kan man godt insistere på at få et svar og tage noget af den folkelighed, der ligger i værtsrollen på Kontant, med til TV AVISEN, mener Kåre Quist.

Der også fortæller, at han faktisk er i stand til selv at binde sit slips. Det lærte han i sine helt unge dage, da han havde fritidsjob i Brugsen i Birkerød.

- Der fik vi nogle nye uniformer, hvor der skulle være slips til. Jeg var den eneste af mændene, der kunne binde et slips. Så jeg gik fra at være yngste mand i kassen til pludselig at få en vigtig rolle, hvor jeg bandt alles slips. Og de hænger vist stadig med de samme slipseknuder på skabene i Brugsen. Når jeg besøger mine forældre og har været derhenne, har jeg set de bundne slips hænger på væggen og bliver brugt. Der har jeg tænkt: Det er sgu nok mine slipseknuder, griner han.

Den kontante vært glæder sig meget til sit nye job, selv om han forlader et trygt og sikkert job med masser af seere.

- Når man har lavet noget i fem-seks år, så skal man måske prøve, hvordan det er at få lidt ondt i maven igen og komme ud af tryghedszonen. Den sikre vej havde jo været at blive, siger Kåre Quist.

Men eftersom han allerede havde sit drømmejob, og det kun var hans andet drømmejob, som kunne lokke ham væk fra Kontant, slog han til, da tilbuddet fra TV AVISEN kom.

- Det er jo en institution at være vært på TV AVISEN. Det er næsten som at være til the hos dronningen. For TV AVISEN samler jo nationen. Så jeg er superheldig og skulle have tæsk med en våd morgenberlinger, hvis jeg ikke var glad, smiler han på den kendte, charmerende facon.

Det bliver lige i begyndelsen af januar, Kåre Quist skifter fra Kontant til TV AVISEN. Men først skal der ske en overdragelsesforretning fra ham til den nye vært. Det sker den 8. januar, hvor Kontant fejrer 10 års jubilæum og 400 sendte programmer.

- Så kommer de tidligere værter, Mette Vibe Utzon, Anders Bech og Klaus Bundgaard Povelsen. Der overdrager jeg stafetten til arvtageren, som jeg ikke ved, hvem er endnu, fortæller Kåre Quist.