Lyt til artiklen

Nordea forventer at nå målsætning for 2025 allerede næste år efter stærk slutning på 2022.

Den nordiske storbank Nordea har sluttet et 2022 præget af inflation og rentestigninger godt af og kan godte sig over et plus på 31 milliarder kroner på bundlinjen for året.

Det viser bankens årsregnskab, der er kommet torsdag.

Særligt de højere renter har vist sig som en god forretning for Nordea. I de sidste tre måneder af året. Her har banken tjent 12 milliarder kroner i renteindtægter mod 9 milliarder kroner sidste år.

»2022 viste sig at blive et ekstraordinært år. Vi var vidne til Ruslands invasion af Ukraine, der påførte stor menneske lidelse og skabte stor usikkerhed på samfundsplan og finansielt i hele Europa,« skriver banken i sit regnskab.

»På de finansielle markeder så vi de værste afkast på tværs af obligationer og værdipapirer siden 1960erne, da både inflationen og renterne blev markant højere.«

»Trods de turbulente tider havde Nordea endnu et stærkt år.«

Mens banken nyder godt af højere renteindtægter, så er der til gengæld tilbagegang i gebyrindtægterne. Her er tilbagegangen dog småting sammenlignet med stigningerne i renteindtægter.

Blandt andet derfor gav fjerde kvartal af 2022 ifølge FinansWatch det største kvartalsoverskud nogensinde for Nordea.

Trods den stærke afslutning på 2022 ser Nordea frem mod næste år med forbehold.

»Den makroøkonomiske usikkerhed forbliver høj på vej ind i 2023. Vi forventer, at det udfordrende miljø fortsætter i de kommende kvartaler.«

Hos Nordea arbejder banken med en målsætning om at forrente sin egenkapital med over 13 procent i 2025. Trods usikkerheden om forholdene i 2023 regner Nordea dog med at nå den målsætning næste år.

Banken tager dog forbehold for, at den har svært ved at se, hvordan 2023 kommer til at gå og vil komme med en opdatering, hvis den bliver klogere.

/ritzau/