Dannebrog som vi kender det kan være historie, hvis Menneskerettighedsdomstolen stadfæster en dom fra 2009. Ifølge 37 juraprofessorer er alle religiøse symboler nemlig truet som følge af dommen. Det skriver Kristeligt Dagblad torsdag.

En mors klage over et kors i et italiensk klasseværelse kan blive det danske flags endeligt.

I 2009 valgte Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol at føje moderen, som var oprørt over at hendes børn skulle undervises med kors hængende på væggen. Nu kan dommen om et forbud mod kors på italienske skoler betyde, at Dannebrog ikke længere må blafre for vinden.

Dannebrog er som bekendt dekoreret med et hvidt kors på en rød baggrund. Og stadfæstes dommen fra Menneskerettighedsdomstolen, kan det ifølge 37 juraprofessorer betyde, at Dannebrog og andre kristne symboler helt forbydes i det offentlige rum.

- Dommen sætter stat og religion på en uundgåelig kollisionskurs, advarer professorerne ifølge Kristeligt Dagblad.

I en lang henvendelse forsøger de hovedsageligt europæiske professorer at påvirke appel-instansen, Storkammeret, til en anden afgørelse.

Fra dansk side er man ikke i tvivl om, at professorerne har ret i deres bekymring.

- Jeg kan heller ikke forestille mig andet, end at vi snart får danske sager ved domstolen, siger professor i statskundskab på Københavns Universitet, Ole Wæver, til Kristeligt Dagblad.

I avisen vurderer Ole Wæver dog samtidig, at en eventuel dom mod kors næppe får Dannebrog til at forsvinde.

- Jeg gætter på, at Storkammeret ender med at sige, at en skoleklasse er en særlig kategori, siger han.

B.T. vil dog ikke risikere, at vi pludselig står uden flag, hvis det skulle blive forbudt. Derfor opfordrer vi nu vores kreative læsere til at sende deres bud ind på, hvordan Danmarks nye flag skal se ud.

Send dit bud til 1929@bt.dk