Både unge og gamle i hobevis havde taget opstilling langs den rute, som rustvognen med skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møllers kiste kørte.

Skibsreder Arnold Mærsk Mc-Kinney Møller var en vigtig mand for både dansk erhvervsliv - og for Danmark.

Det vidner det store opbud af kendte, kongelige og statsmænd, der har valgt at deltage i skibsrederens begravelse i dag.

FØLG BEGRAVELSEN LIVE HER

Men Danmarks rigeste mand har også haft en plads i mange almindelige danskeres hjerter. For hobevis af danskere i alle aldre stod langs den rute, som Mærks rustvogn kørte fra hans hjem i Hellerup til Holmens Kirke lørdag eftermiddag.

Omkring klokken 13.40 ankom rustvognen til Mærsk-koncernens hovedkvarter på Esplanaden i København.

Esplanaden var indhyllet i regnskyer, men netop som Mærsks kiste rullede ind på grunden, kom solen frem

Omkring 1.000 mennesker var mødt op for at tage afsked med skibsrederen. Det var både medarbejdere, familier, unge og gamle, og folk, der tilfældigvis kom forbi og valgte at deltage i begivenheden. Turistbusser kørte også i pendulfart forbi Esplanaden.

Bjarne Christiansen fra Østerbro var en af de danskere, der valgte at bruge sin lørdag på at tage ud ud til Esplanaden. Han har ingen tilknytning til skibsredderen eller Mærsk-koncernen, men kom af respekt for Mærsk.

- Han har betydet meget for Danmark, siger han.

Den holdning har hollandske Harald Nijhos, der er projektleder hos Mærsk, også. Ligesom flere hundrede andre medarbejdere fra Mærsk, stod han foran hovedkvarteret, da rustvognen kørte forbi.

- Jeg er mødt op for at vise min sidste respekt. Han har været en vigtig mand for Danmark, lyder det fra projektlederen, der havde svært ved at tro på det, da han i mandags læste en besked på koncernens intranet om, at skibsredderen var gået bort.

- Men så kiggede jeg ud af vinduet og så, at flaget var ved at gå på halv. Og så blev jeg chokeret, fortæller Harald Nijhos og beretter, at den 98-årige Mærsk Mc-Kinney Møller helt op til sin død besøgte sin elskede virksomhed flere gange om ugen.

Mærsk Mc-Kinney Møllers begravelse går i gang fra Holmens Kirke klokken 15.