Hver måned får de en sum penge ind på deres bankkonto, selvom de ikke går på arbejde. Sådan er det for Kasper Møller Jensen og Simone Kristoffersen, der begge har videregående uddannelser og begge er på dagpenge. Alligevel siger de, at de ikke vil tage et job i Netto, hvis de fik tilbudt det.

Supermarkedskæden Netto har netop udsendt et gigantisk jobopslag, hvor de søger 900 nye medarbejdere. Og det fik mandag Radio24/7 til at rejse spørgsmålet, om man ikke burde tage det arbejde, man kan og imens søge noget mere relevant.

Derfor tog de ned i det lokale jobcenter for at finde nogen, som manglede et job.

Simone Kristoffersen er af dem, der mangler et job. Hun har i forvejen et deltidsarbejde på 10 timer, men supplerer med dagpenge. Hun begynder med at sige, at hun er åben for alle jobs, men i løbet af interviewet med '24syv Morgen' trækker hun i land.

»Nej, jeg har arbejdet i butik. Jeg har otte år på bagen fra detailhandel. Nettos kassearbejde ville jeg ikke, men gerne Nettos bagland. Jeg har 'paid my dues', jeg har siddet i kassen i otte år, nu skal jeg prøve noget andet. Jeg er nået til det punkt, at jeg har så meget erfaring med at sidde i kassen, at nu vil jeg godt prøve noget, der udfordrer mig mere,« siger Simone Kristoffersen, der er uddannet indenfor kommunikation.

Radioprogrammets udsendte møder også Kasper Møller Jensen, der gerne vil arbejde som lærer, men lige nu er han ledig. Ligesom Simone Kristoffersen skifter han mening under interviewet.

»Ja måske. Jeg har set den artikel, og jeg har overvejet det. Nu handler jeg i Netto dagligt, og det virker ikke til det bedste arbejdsmiljø. De ser meget triste ud, dem der sidder bag kassen. Så det er ikke nødvendigvis noget, der kan være med til at berige mit liv og min hverdag. Men det ville være gode penge,« siger Kasper Møller Jensen.

Begge ledige fortæller, at de ikke synes, at man skal tage hvilket som helst job. Simone Kristoffersen mener, at det er fint, at alle betaler Skat, og at der så er nogen, der nyder gavn af det, hvis de har brug for hjælp. Kasper Møller Jensen siger, at han gerne vil have et arbejde, men ikke for en hver pris.