To af de seks unge valgte at tage hjem, efter de mandag blev smidt ud fra deres hotelværelse. De fire elever, fra venstre: Nicolai Paw Hagensen, Pelle Bjørner, Jonas Rubin og Lukas Rølle Attermann, valgte dog at blive, men føler sig uretfærdigt behandlet af Nortlander.
To af de seks unge valgte at tage hjem, efter de mandag blev smidt ud fra deres hotelværelse. De fire elever, fra venstre: Nicolai Paw Hagensen, Pelle Bjørner, Jonas Rubin og Lukas Rølle Attermann, valgte dog at blive, men føler sig uretfærdigt behandlet af Nortlander. Foto: Screendump / privat

Rejsebureauet Nortlander benægter at have smidt seks gymnasieelever ud af deres hotelværelse samt ski-paradiset Val d'Isére.

Seks unge gymnasieelever fra Gl. Hellerup Gymnasium fik en noget anderledes skitur end forventet, da de mandag oplevede at blive smidt ud af deres hotelværelse i skidestinationen Val d'Isére. Ifølge de unge fortalte guiderne fra rejsebureauet Nortlander, at det franske ordenspoliti - gendarmerne - havde smidt de seks unge mænd ud, fordi de angiveligt larmede for meget. Du kan læse hele historien om de unge gymnasieelever her.

Bt.dk forsøgte tirsdag at få en kommentar til sagen fra Nortlander, men selskabet ønskede ikke at kommentere sagen. Det vil medejer af Nortlander Mads Nortvig dog gerne onsdag, hvor han selv henvender sig til bt.dk.

- Det er vigtigt for mig at sige, at det ikke er Nortlander, der har smidt gæsterne ud fra Val d'Isere. Det er ordenspolitiet, siger han.

Gymnasieelever val d'isere

Gymnasieeleverne havde gennem en tolk ellers talt med det franske politi, der benægtede, at de unge var blevet smidt ud af byen.

Holder du fast på, at det er politiet, der har smidt gæsterne ud og ikke jer?

- Ja, helt sikkert. Vi smider ikke gæster ud, svarer Mads Nortvig.

Ifølge gymnasieeleverne blev de unge truet af Nortlanders guider med, at hvis de ikke forlod lejligheden, så ville ordenspolitiet komme efter dem med knipler og tåregas. Men den udlægning, kan Mads Nortvig ikke genkende.

- Det kan jeg ikke genkende. Jeg har snakket med vores regionchef dernede, og hun siger, at det ikke er rigtigt. Hun ved ikke, hvor det kommer fra, siger han.

Efter de unge mandag blev smidt ud af hotelværelset, fandt Nortlander et midlertidig værelse til dem, hvor de kunne overnatte fra mandag til tirsdag. Derefter var der stor tvivl om, hvorvidt de kunne få lov til at blive i Val d'Isére resten af deres skiferie, som først slutter lørdag. 


Det var denne seddel, som gymnasieeleverne fandt på deres dør.

Det lykkedes dog de unge at få en aftale om en anden lejlighed gennem Nortlander i Val d'Isére. For at få den, skulle de unge dog betale 165 euro ekstra per mand for den resterende ferietid. Og det var de unge yderst utilfredse med. De føler sig nemlig uretfærdig behandlet.

- Vi tror, at de bare skulle statuere et eksempel, og at vi bare var uheldige, fortalte Lukas Rølle Attermann, der er en af de seks unge, til bt.dk tirsdag. Han mener ikke, at de seks gymnasieelever havde larmet mere end de andre unge i lejlighedskomplekset. Desuden mener de unge, at det var dumt, at de blev indlogeret i et lejlighedskompleks, hvor der også boede familier med børn.

- Vi har lejet næsten hele hotellet, men hvad hotelejeren gør med de resterende lejligheder, det har vi ingen indflydelse på, siger Mads Nortvig, der også forklarer, hvorfor Nortlander kræver det ekstra beløb på 165 euro fra de unge.

- Det er udelukkende et tilbud til dem. Alternativet er, at de må forlade rejsen, siger han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.