Søndag morgen lidt over ni fik Lotte Larsen sig lidt af en oplevelse, da hun kiggede ud af stuevinduet i sommerhuset ved Aalbæk i Nordjylland.

I første omgang troede hun, at det store dyr ude i sneen var naboens schæfer. Men da hun kom tættere på, var hun ikke i tvivl: Det er ulven.

»Fuck, hvad laver den her,« var det første tanker, der røg gennem hovedet, inden hun skyndte at finde sin iPad frem og fotografere dyret som bevismateriale.

Ulven, der i øjeblikket huserer nord for Limfjorden, optager mange nordjyder. Og så sent som lørdag skrev Nordjyske, at miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) havde svaret på flere spørgsmål om ulvens færden i området.

Vis mere

Folketingsmedlem Trine Torp (SF) havde stillet syv spørgsmål til ministeren, fordi hun ønskede 'et objektivt og faktabaseret overblik'.

Et af spørgsmålene gik på, om den ulv, man ved, har været i Vesthimmerland, Skagen Odde og Aalbæk, også har været inde i Skagen by. Det påstår flere på Facebook.

Men det afviser ministeren, som har bedt Miljøstyrelsen konsultere Aarhus Universitet og Naturhistorisk Museum. Der er »ikke et faktuelt grundlag, som giver anledning til at formode, at der har været en ulv i Skagen by,« lyder svaret fra ministeren.

Ved hjælp af DNA-spor har forskere fra Naturhistorisk Museum i Aalborg allerede påvist, at den hanulv, der huserer i det nordjyske oprindeligt kommer fra et ulvekobbel syd for Hamborg.

De mener, at ulven med koden GW781m er en enlig strejfende hanulv, der leder efter et egnet levested og en mage.

Forskerne har ligeledes kortlagt hele hanulvens 450 kilometer lange rejse til det nordlige Danmark, som også indbefatter en svømmetur over Limfjorden. Det formoder forskerne i hvert fald – og kan i øvrigt fortælle, at ulve er stærke svømmere.

Her ses ulvens spor fra fødestedet syd for Hamborg til Vendsyssel. Vis mere

På siden ulveatlas.dk, kan man læse mere om, hvordan man kan indsende fund og på den måde bidrage til den samlede viden om ulve i Danmark.

Tilbage i sommerhuset er Lotte Larsen nu ikke bekymret over dyret i haven.

»Det var noget andet, hvis der var tale om fire-fem stykker, Men jeg tror faktisk, den er mere ræd for mig end jeg er for den,« siger hun.