(Arkivfoto)
(Arkivfoto) Foto: Torben Klint

Stadig flere borgere i Region Hovedstaden lægges ned af influenza. Fire patienter er indlagt på regionens intensivafdelinger.

Influenzaen har endnu ikke sluppet sit greb i hovedstadsområdet. Tværtimod. Region Hovedstaden melder om en støt stigning i antallet af influenza-ramte, og for nogle borgere udarter sygdommen sig.

- Vi har i øjeblikket fire patienter liggende på intensivafdelinger med influenza, så sygdommen skal tages alvorligt, siger Jens Lundgren, formand for regionens influenza-udvalg, i en pressemeddelelse.

Influenza

Det er anden uge i træk, at Region Hovedstadens lægevagt og akuttelefon oplever en kraftig stigning i antallet af borgere med influenza eller influenza-lignende symptomer. I forhold til samme periode sidste år er antallet af henvendelser steget med 41 procent, og Jens Lundgren opfordrer alle til at tage sygdommen alvorligt.

- Borgere med nedsat immunforsvar bør kontakte egen læge ved influenzasymptomer. Alle andre bør opsøge læge, hvis de stadig har stærke symptomer tre til fem dage efter, symptomerne første gang viste sig, siger han.

Patienterne bør desuden passe på med at smitte andre, lyder rådet fra Region Hovedstaden.

- Hold dig hjemme under dynen, indtil du er symptomfri, vask dine hænder ofte og nys ind i dit ærme frem for ind i hånden eller ud i luften. Hvis du er usikker på, hvordan du bør forholde dig, og hvornår det er en god ide at kontakte lægen eller lægevagten, kan du få vejledning på Region Hovedstadens akuttelefon 1813, siger Jens Lundgren.

Trods de mange influenza-tilfælde er der ikke tale om en decideret epidemi. Det fastslog Statens Serum Institut tidligere på ugen.

- Vi mener ikke, at det her er ud over det sædvanlige. Det er et almindeligt udbrud af sæsoninfluenza, som vi ser i vinterhalvåret, så vi betragter ikke det her som en egentlig epidemi, forklarede overlæge Tyra Grove Krause, der er ansvarlig for overvågning af influenza ved Statens Serum Institut.

Hun forventer, at antallet af smittetilfælde vil toppe inden for den kommende uge.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.