Muslimer må ikke stikke deres børn med kniv, men de må gerne slå dem på en opdragende måde, siger imam på skjulte optagelser.

Søndag kunne TV 2 ved brug af skjult kamera dokumentere, hvordan imamen Abu Bilal i moskeen på Grimhøjvej i Aarhus underviser en studiegruppe i, hvordan de islamiske regler, ifølge ham, er for stening og pisk, hvis en muslim dyrker sex udenfor ægteskabet.

Optagelser, der har fået en lang række danske politikere til at reagere skarpt.

Men det er ikke de eneste kontroversielle udtalelser, moskeen lægger lokaler til.

TV 2s skjulte optagelser fra programserien 'Moskeerne bag sløret' viser også, at en imam i moskeen detaljeret forklarer, hvordan tilhørerne bør slå deres børn, hvis ikke børnene beder, når de er 10 år gamle.

- Frygt Allah, brødre og søstre, lær jeres børn Salah (at bede). Det er obligatorisk for jer at lære dem at bede fra de er syv år. Og endda at slå dem, hvis de ikke laver Salah, når de er 10 år, siger imamen fra København, der var på besøg i moskeen på Grimhøjvej, da en af TV 2s såkaldte muldvarpe var til stede.

Den kvindelige muldvarp befinder sig under optagelserne i et lokale kun for kvinder, der er afskærmet fra det bedelokale, hvor imamen taler.

Optagelserne viser, at tilhørerne kan stille spørgsmål til imamen, som børnene i moskeen afleverer på små papirsedler. En af kvinderne spørger imamen, hvordan hun skal slå sit 10-årige barn, hvis barnet ikke beder.

Til dette svarer imamen:

- Det er ikke tilladt at give dem en flad, banke dem ind i væggen eller brække knogler på dem. Det er heller ikke tilladt at tage en kniv og nakke dem eller choppe (at hakke, red.) dem. Man slår dem som opdragelse og læring. Ikke som vold, siger imamen.

Denne type udtalelser kan meget vel være på kant med dansk lovgivning. Det vurderer strafferetsekspert Trine Baumbach fra Københavns Universitet.

Hun understreger, at hun ikke udtaler sig om den konkrete sag, men forklarer, at anstiftelse eller opfordring til vold generelt kan være strafbart.

- Udgangspunktet er, at man ikke må opfordre folk til at begå forbrydelser, og hvis den opfordring, man kommer med, er tilstrækkeligt konkretiseret, så kan man faktisk risikere at blive dømt for medvirken til vold.

Trine Baumbach påpeger, at det kan være en skærpende omstændighed, hvis der opfordres til vold mod børn.

- Man kan sige, at børn har en særlig stærk ret på det her punkt, fordi de er særligt sårbare, når de er i forældrenes varetægt, siger hun.