En vaskeægte helt fortjener hæder, og det er netop, hvad 14-årige Nick Karstensen nu får. Lørdag reddede han to otte-årige piger fra druknedøden. Det mener Trygfonden kalder på en belønning.

Nick Karstensen reagerede lynhurtigt, da han i Vestbirk Campings udendørs swimmingpool så to piger ligge ubevægelige i vandet. Drengen fra Taulov mellem Kolding og Fredericia opdagede katastrofen og bjærgede selv den værst medtagne af pigerne fra poolens bund.

En utrolig indsats

- Det er en utrolig indsats, som vi synes skal belønnes. Han handlede jo præcis som vi oplærer vores egne livreddere til at gøre, siger René Højer, områdechef for sikkerhed i Trygfonden. Hvert år bruger fonden 450 mio. kr. på tryghedsskabende aktiviteter, og netop badesikkerhed er et af kerneområderne. Derfor vil Trygfonden 18. juli tildele Nick Karstensen en pakke med forskellige livreddereffekter som tak for hjælpen.

Pigerne har det godt

Den klart bedste nyhed i går kom dog, da Nick Karstensen fik meldingen om, at de to bjærgede piger bliver helt friske igen. - Begge piger ligger stadig på sygehuset til observation, men de har det godt. Meldingen fra lægerne er, at de tilsyneladende fungerer helt normalt igen, siger Lars Peter Madsen, vicepolitikommissær ved Sydøstjyllands Politi. Kun fordi Nick Karstensen reagerede så hurtigt, kommer pigerne sig fra ulykken med deres førlighed i behold. Efter bjærgningen blev der ydet hjertemassage. Halvandet minut senere var der reaktion fra den ene, og lidt efter fra den anden.