- Hvorfor skal jeg behandles værre end en polsk jordbærplukker, spørger dansk far med datter i Slovakiet


Sten Sture fra Randers føler sig uretfærdigt behandlet af sit danske hjemland og særligt de offentlige myndigheder.

Årsagen skal findes i den aktuelle, varme politiske karfoffel om EU og børnepengene. Den danske regering med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i spidsen følger EU-lovgivningen uden at blinke og vil give børnepenge til EU-borgere, der arbejder i Danmark, men hvis børn er i udlandet.

I Randers sidder Sten Sture og han får ingen børnepenge til sin datter, der befinder sig i Slovakiet. Det har han for længe siden fået afslag på fra Ankestyrelsen.

- Den skrivelse fra Ankestyrelsen siger til mig, at min datter som dansk statsborger skal være i Danmark, før jeg kan få udbetalt børnepenge. Men en polak, en italiener og alle mulige andre kan få børnepenge, men deres børn behøver aldrig nogensinde at komme til Danmark. Det er sgu da urimeligt, siger Sten Sture på 53 år.

Som han spørger, da han ringer til avisen:

- Hvorfor skal jeg behandles værre end en polsk jordbærplukker? Ja, hvis jeg kunne vælge, så ville jeg faktisk helst være polsk jordbærplukker lige nu, siger den fhv. selvstændige tv-producer.

Han fortæller, at han tidligere har lavet tv-arbejde for Formel 1 og det engelske landshold. Han kunne have været på arbejde, når det danske landshold om kort tid møder England på Wembley.

Men en kompliceret strid med ekskonen kom i vejen, siger han. Sten Sture fortæller om en indviklet kamp om datteren Scarlett, som han har med sin forhenværende hustru fra Slovakiet.

Han tøver ikke selv med at kalde det for en ‘kidnapning’. Sagen består af et utal af komplicerede møder og mellemspil med danske, belgiske og slovakiske myndigheder, dommere og advokater.

Nu er datteren så i Slovakiet, hvor den slovakiske del af familien gerne udleverer hende til Sten Sture.

- Børnepengene skulle jeg have brugt på min datter og til at få råd til at køre ned og hente hende, forklarer han.

Derfor sidder Sten Sture i Randers og føler sig forskelsbehandlet samtidig med, han kan følge med i sagen om EU-børnepengene. For at bevise sin påstand sender han papirerne fra Ankestyrelsen med.

Se dokumentationen fra Ankestyrelsen: