I weekenden blev to Falckreddere spottet ved grænsebutikken Poetzsch, hvor de læssede indkøbte rammer med sodavand ind bag i en ambulance. Det er i strid med de interne regler i Falck, hvor man ser med stor alvor på sagen.

- Vi har ikke identificeret de to personer på billedet, men vi ser ganske alvorligt på det her. Derfor har vi sat en undersøgelse i gang for at finde de involverede. Samtidig bliver det præciseret over for alle vores medarbejdere, at det ikke er sådan, vi bruger vores køretøjer, siger Hans Nielsen, ambulancechef i Falck Region Syddanmark.

Han påpeger, at det ikke er sikkert, at den pågældende ambulance har været i beredskabet og dermed kunne risikere at blive sendt ud på en opgave, da billedet blev taget.

- Men uanset hvad, så er det ikke sådan, at vi bruger vores køretøjer i Falck. Vi er enige om, at det ikke skal ske igen, siger ambulancechefen.

Det var en af de andre handlende ved grænsebutikken, der tog et par billeder af de to ambulancereddere på indkøbstur. Hans Nielsen mener, at det var det eneste rigtige at gøre i den situation.

- Jeg vil gerne sige tak til dem, der har taget billedet, for det er med til at sikre, at vores biler kun bliver brugt til de rigtige formål, siger Hans Nielsen til bt.dk.

Opdateret 15.35: Falck oplyser, at de har identificeret de to reddere, der kørte i ambulancen. Det oplyses desuden, at ambulancen ikke var i beredskab, og derfor ikke kunne blive sendt ud på en opgave på daværende tidspunkt.