Randers emmede af julehygge i november 2010.
Randers emmede af julehygge i november 2010. Foto: Annelene Petersen

Drømmer du om en hvid jul, så lad dig ikke slå ud af de seneste dages tøvejr. For selv om chancen for en landsdækkende hvid jul mandag formiddag kun spås til 15 procent, så er mulighederne lokalt meget større. Her kan du læse, hvor i Danmark, der er størst chance for hvid jul.

Generelt kan man sige, at nord er godt, hvis du jagter en hvid jul i Danmark, for både Nordsjælland og Nordjylland er blandt de steder i Danmark, hvor der er størst chance for, at man får hvid jul.

Det fortæller TV2-vejrets meteorolog Andreas Nyholm til bt.dk.

- De steder, hvor der lige nu ligger mest sne, har størst sandsynlighed for hvid jul. I den nordlige del af Jylland, på Bornholm og i visse dele af Nordsjælland ligger der fortsat to til fem cm sne, fortæller Andreas Nyholm.

Men før den hvide jul er sikkert i hus, så skal den tilbageværende sne lige overleve mandagen tøvejrs-temperaturer. Tøvejret fortsætter nemlig resten af dagen og natten, fortæller Andreas Nyholm.

Men derefter bliver det koldere igen.

- Efter i dag bliver luften gradvist koldere og koldere frem mod jul, og fredag kan der komme nogle snebyger, fortæller meteorologen.

Prognoserne er endnu så usikre, at det er for tidligt at spå om, hvor meget sne, der kommer før jul, men alt tyder på, at der altså vil falde noget.

- Landsdækkende er der vel 15 procent chance for hvid jul, mens der lokalt er helt op til 50 procents chance, siger Andreas Nyholm.

Vil du være 100 procent sikker på at få en hvid jul, så må du nok gøre dig planer om at tage længere nordpå som f.eks. Sverige eller Norge. Ifølge Andreas Nyholm er der begge steder rigeligt med sne. Og også i Østrig og Schweiz meldes der om sne på skisportsstederne.

Efter jul forventes det, at temperaturerne i Danmark atter bliver lidt mildere.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.