Hvis du vil, må du opkalde dit barn efter kendte varemærker som Arla, Matas eller Silvan.
Hvis du vil, må du opkalde dit barn efter kendte varemærker som Arla, Matas eller Silvan.

Hvad skal barnet hedde? … Arla, Matas eller Silvan? Selv om langt de fleste nok forbinder disse navne med mælk, kosmetikprodukter og byggematerialer, så kan du faktisk vælge at give dit barn et af følgende navne. Der findes en lang række varemærker, som samtidig er godkendte fornavne. Det skriver Søndagsavisen, der har gennemgået data om tilladte navne fra Danmarks Statistik.

Avisens gennemgang viser samtidig, at firmanavne er populære. Der findes bl.a. folk i Danmark med navne som Acer, Armani, Bentley, Cimber, Kenzo, Linux, Noma, Rolex og Seat.

I 2006 fik Danmark en ny navnelov, der har gjort det lettere at få godkendt nye fornavne, og det har åbenbart fået de danske forældre til at være kreative. Hver måned godkendes omkring 200 nye fornavne, og i alt findes der lidt mere end 26.000 godkendte navne.

Hvis en person deler navn med et varemærke, kan det være god reklameværdig for firmaet ifølge mediebureauet IUM, der er eksperter i reklame og product placement. Man skal dog ikke umiddelbart forvente, at Arla vil sponsorere folk, der kalder sig Arla.

- Det er en sjov tanke, men det bliver nok lidt for kreativt. Jeg tror, at det er at gå lidt for langt, siger Theis Brøgger, der er pressechef i Arla, til Søndagsavisen.

Hvis du gerne vil give dit barn et anderledes navn eller selv planlægger et nyt navn, så tjek listen over godkendte navne i Danmark. Hvis det fornavn, du ønsker, ikke står på listen over godkendte fornavne, kan du søge om at få navnet godkendt. Du skal indsende ansøgningen til dit bopælssogn, så sørger kordegnen/præsten for det videre forløb. Du kan eventuelt lægge dokumentation ved, som viser, at navnet anvendes som fornavn i andre lande.

Her kan du se listen over alle godkendte navne i Danmark

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.