Døgn-Netto på Frederikssundsvej i Københavns nordvestkvarter, har haft store problemer med lokale drengebander, der plyndrer butikken.
Døgn-Netto på Frederikssundsvej i Københavns nordvestkvarter, har haft store problemer med lokale drengebander, der plyndrer butikken. Foto: Bax Lindhardt

Flere butikker oplever drengebanders hærgen, men de fleste tør ikke at stå frem i frygt for hævnaktioner.

Fredag kom det frem, at drengebander i en længere periode havde haft succes med at hærge en Netto-butik i det nordvestlige København, uden politiet greb ind, og den historie er ikke unik for området, lyder det nu fra lokalområdets handelsforening.

»Det kommer lidt i bølger, hvor der er nogle bander, som terroriserer området. Det er ofte de mange små butikker, hvor der kun står én person, som er sårbare,« lyder det fra Ilja Maria Søndergaard, der er formand Handels- og erhvervsforening i Brønshøj, Husum og Tingbjerg.

Tyverier Netto

Drengebanderne forsøger oftest at distrahere de butiksansatte, mens andre i mellemtiden stjæler varer i butikken.

Mandag havde Københavns politi så fået nok og kunne melde i en pressemeddelelse, at de vil rykke ud i området for at tale med de forretningsdrivende, så der endelig kan blive sat en stopper for problemet.

tgrthyt

Det vedvarende problem har dog medført, at butiksindehavere i området er bange for hævnaktioner, hvis de står frem.

»Enkelte butiksindehaver er bange for, hvad der nu vil ske, hvis de står frem og fortæller om det, mens andre helt dropper at melde det til politiet,« mener Ilja Maria Søndergaard at vide.

Dansk Supermarked: Plyndring er et udbredt problem Tyverier Nett

Den konstante hærgen har desuden medført, at kommunen helt har måttet droppe det tog, der årligt kører fra Husum Torv til Brønshøj Torv i anledningen af en sommerfest, da det bliver »erobret af bøller.«

BT har ikke kunnet få bekræftet oplysningerne andetsteds fra.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.