Alternativ jobsøgning skaber masser af opmærksomhed på sociale medier. Mikkel Dahl Marcussens ansøgning er blevet delt mere end 20.000 gange på under et døgn.

Den 21-årige Mikkel Dahl Marcussen er nyuddannet elmontør og har været arbejdsløs siden den 13. marts.

Men det har han overhovedet ikke lyst til at være, så i et opslag på Facebook beskriver den unge mand, hvordan hans dage med jobsøgning bliver brugt:

»Jeg står op hver morgen kl. 6 med min kæreste, drikker min morgenkaffe, hopper i tøjet, og sætter mig ud i bilen for at køre rundt til sjællands arbejdspladser. Med mig har jeg en ansøgning hvor jeg søger om at blive fuldtidsansat i deres virksomhed. Jeg kommer hjem kl. 15 hvor jeg tjekker postkassen for ugens aviser og sætter kryds ved de ledige stillinger jeg kan søge. Efterfølgende sætter jeg mig ved computeren og logger på jobnet for at se om der er kommet nye jobannoncer siden dagen forinden og søger hvad jeg er kvalificeret til,« skriver Daniel Dahl Marcussen i opslaget, der i skrivende stund er blevet delt mere end 20.000 gange.

Han beskriver sig selv som en person, der er »meget imødekommende, og elsker udfordringer. Udfører mit arbejde hurtigt og effektivt. Er lyttende og forstående og er åben for andres holdninger og meninger. Jeg er stabil, pligtopfyldende, fleksibel og tager imod nye udfordringer med åbne arme,« lyder det blandt andet i opslaget.

I kommentarfeltet, hvor mange hundrede danskere er kommet med ros og gode råd til Mikkel, er der også kommet konkrete jobtilbud, og han er helt blæst væk af den overvældende respons og sidder til jobsamtaler hele dagen.

Mikkel Dahl Marcussen er langt fra den eneste, der har fundet ud af, at det betaler sig at søge job på en utraditionel måde.

I februar 2014 skrev flere medier om den dengang 23-årige Sebastian Duedahl, der stillede sig op med et skilt på Randersbroen for at gafle et job

Læs Sebastians historie her:

Og i december fortalte 20-årige Mette Højmark Mikkelsen om, hvordan hun fandt et job ved at dele 70 ansøgninger ud i seks timer i Horsens.

Læs Mettes historie her: