Bjarne Riis og Lars Seier Christensen nærer et tæt venskab.
Bjarne Riis og Lars Seier Christensen nærer et tæt venskab. Foto: Nils Meilvang

Den korteste vej tilbage til cykeltoppen for Bjarne Riis og Lars Seier Christensen vil formentlig være gennem et opkøb af et nuværende hold. Derfor vurderer flere kilder, som BT har talt med, at det er en overvejende sandsynlig plan, de to vil præsentere i slutningen af februar.

Bjarne Riis bliver ofte beskrevet som en korkprop, og det er der én bestemt grund til. Han kommer altid op til overfladen igen.

Efter en slem depression og en fyreseddel på Tinkoff-Saxo kommer det næste eksempel i rækken måske 25. februar, når Bjarne Riis og Lars Seier Christensen præsenterer et nyt, fælles projekt, der overvejende sandsynligt kommer til at involvere et cykelhold med Riis og Seier ombord.

Det vurderer flere af BTs kilder.

Efter i måneder at have rejst verden rundt med den tidligere Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensen synes Bjarne Riis at være på vej tilbage til cykelsporten, som han har været væk fra i mindre end et år efter den opsigtsvækkende afsked med Tinkoff-Saxo, og en mulig vej ind kan være at overtage et allerede eksisterende hold.

RB PLUS Saxo-direktør åbner for nyt Riis-sponsorat

Her blinker Tinkoff-holdet ikke kun på grund af de selvlysende trøjer – holdet er også interessant, fordi Oleg Tinkov i december annoncerede, at han sælger sit legetøj efter 2016-sæsonen. Bjarne Riis startede selv holdet op fra bunden, inden Tinkov købte det af ham. Så hvis Bjarne Riis og Lars Seier Christensen virkelig pusler med et projekt, hvor et cykelhold ifølge BTs oplysninger skal udgøre kernen i en større forretning, synes det ikke vanvittigt usandsynligt, at en mulighed kunne være at købe Tinkoff tilbage.

I en sms skriver Tinkoff-direktøren Stefano Feltrin, at der ikke er ’noget nyt’ om, hvordan det går med salget af holdet. Han undlader at kommentere BTs spørgsmål om, hvorvidt Bjarne Riis og Lars Seier Christensen overtager Tinkoff. I 2015 var der angiveligt forhandlinger mellem parterne om netop dét.

Den tidligere rytter og sportsdirektør Alex Pedersen ser det som en god mulighed for Riis og Seier at købe et allerede eksisterende hold.

Cult i tysk fusion: Danmarks bedste cyakelhold overlever

»Det er klart nemmest at købe sig ind på et eksisterende hold. Her har du organisationen med ryttere og et set up af personale på plads. Du har måske også en række mindre sponsorer som udstyrsleverandører og sportsdrikkelse og alle de der små ting, der tager lang tid at bygge op,« siger han og tilføjer:

»Så kan det være, at Bjarne og Lars selv kommer med de store sponsorer og penge.«

Der skal i princippet kun en holdejer og en hulens masse millioner til, hvis man vil byde ind på en licens på cykelsportens øverste trin ved at starte et nyt hold fra nul. Der skal selvfølgelig også være udsigt til at stille med nogle af verdens bedste cykelryttere og et bæredygtigt mandskab bag rytterne til at køre holdet gennem sæsonen og diverse løb.

Så gode venner.

Dertil kommer praktiske opgaver med at fremlægge dokumentation og at blive godkendt af den etiske komite i den internationale cykelunion (UCI), før et nyt hold med en ny ejer bliver tildelt en licens og får lov at deltage i løb.

Men det er den lange vej ind. Og den kan tage lang tid og være dyr at udføre i praksis. Ryttere skal købes fri og overtales, og der skal indgås aftaler med cykelleverandører, som også er med til at danne grundlaget for budgettet.

Derfor ville Bjarne Riis og Lars Seier Christensen ifølge Alex Pedersen være presset til at have hele økonomien på plads inden for de kommende måneder.

Saxo Bank trækker stikket i cykelsporten Tinkov på Twitter: Bj

»Skal man starte op fra bunden, skal de i min verden have økonomien på plads inden, at Tour de France begynder til sommer. Rigtig mange rytter-aftaler bliver indgået her. Rytternes managere skal vide, at de kan ringe til Bjarne Riis, fordi de ved, at han kommer med noget konkret. Så hvis man skal være på gaden i 2017 med et slagkraftigt hold, og du begynder på nul og skal finde det hele, skal økonomien være helt på plads inden sommer,« siger Alex Pedersen.

Lars Seier Christensen er involveret i andre sportsgrene med firmaet Seier Capital. Han har investeret i den danske ishockeyklub Rungsted, og for et par dage siden kunne man se rigmanden i selskab med Formel 1-stjernen Romain Grosjean – begge iført t-shirts med Seier Capitals logo – på et billede på Lars Seier Christensens Facebook-side.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.