Verdensmesteren i professioneli landevejscykling, Peter Sagan, kommer til sommer til Danmark for at være med i et såkaldt Classic-løb, som er en kombination af et sportscykelløb og et motionscykelløb.

Det er komikeren, skuespilleren og tv-værten Casper Christensen, der ikke mindst er kendt for Klovn-filmene, som står bag arrangementet, hvor Peter Sagan - der er kendt som lidt af en gavtyv og en entertainer på en cykel - kommer til Danmark.

»Det er sådan lidt en drengedrøm. At lave et cykelløb med verdens bedste cykelrytter. Det er da skide sjovt,« siger Casper Christensen til TV2/sportens hjemmeside.

»Større kan det vel næsten ikke blive for en motionscyklist at trille en tur med ham. Det er et motionsløb, hvor alle kan få lov til at køre med ham. Om han kører på et hjul den dag, det ved jeg ikke, men han kan klovne lidt,« siger Casper Christensen.

Efter årets Tour de France deltager verdens største cykelstjerne, Peter Sagan, i et motionsløb et endnu ukendt sted i Danmark Vis mere

Det er den tidligere danske verdensmester i motorpace-cykelløb, Jens Veggerby, der kender Peter Sagans agent, og som har formidlet kontakten.

Tilbage i halvfemserne blev der kørt Ritter Classic, som havde navn efter den tidligere danske cykelverdensstjerne, Ole RItter. Ved disse lejligheder kom bl.a. den femdobbelte Tour de France-vinder, Miguel Indurain fra Spanien, og den italienske sprinter-konge, Mario Cipollini, til Danmark.

Jens Veggerby fortæller, at det er denne tradition, som det nye Classic-cyeklløb lægger sig op ad - og udvikler lidt på.

Den 27-årige Peter Sagan har vundet VM i landevejsløb de to sidste år, og i de sidste fem år har den slovakiske sprinter erobret den grønne pointtrøje i Tour de France.

Motionsløbet skal køres 29. juli, og det er få dage før EM i Herning. Peter Sagan er også europamester, men det vides ikke, om han ønsker at forsvare sin titel ved årets EM.